סקונס, מעין לחמניות מתוקות ועשירות בחמאה, הם חלק בלתי נפרד מכל ארוחת בוקר מפנקת בבריטניה ובארצות הברית. הכנתי אותם לראשונה כשלמדתי ב"קורדון בלו", ומיד התאהבתי בהם. מאז אני מכין אותם בקביעות, ובכל פעם מוסיף להם משהו אחר, בשביל הגיוון: אוכמניות, צימוקים, שוקולד צ'יפס, אגוזים ועוד.

שתי הערות לפני שמתחילים:
  • לסקונס אמור להיות מרקם עדין, כמעט מתפורר, ולכן חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות. עיבוד-יתר יפתח את רשת הגלוטן שבבצק, ויהפוך אותו לדחוס וקשה לנגיסה.
  • כדי לשמור על מרקמו העדין של הבצק, חשוב גם כי כל המרכיבים יהיו קרים.
  • הוראות ההכנה מתייחסות לשימוש במיקסר, אך אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון – מפעילים אותו בכל פעם בכמה פולסים, רק עד שהבצק מגיע למרקם הנכון.

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (10 סקונס)

  • 4 כפות (45 גרם) צימוקים (אפשר לערבב צימוקים בהירים וכהים, ואפשר גם להשתמש בפירות יבשים אחרים, כמו אוכמניות)
  • 1/2 כוס רום
  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
  • 2 כפות שטוחות אבקת אפייה
  • 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
  • קורט מלח
  • 30 גרם חמאה קרה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כוס + 1 כף (140 מ"ל) מים

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • מעט סוכר דמררה

אופן ההכנה

  1. משרים את הצימוקים לשעתיים ברום. מסננים (אם רוצים, אפשר לוותר על ההשריה ברום).
  2. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה והמלח, ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה.
  3. מתחילים לערבל ומוסיפים את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון המגוררת.
  4. ברגע שהתערובת הופכת לפירורית מוסיפים תוך ערבול את המים והצימוקים. מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (גם אם הוא רק כמעט אחיד זה בסדר).
  5. מכסים את הקערה ומניחים במקרר ל-30 דקות (המנוחה הופכת את הבצק לקל יותר לעיבוד וגם נותנת לגלוטן לנוח, כך שהמאפה יהיה יותר פריך).
  6. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשמנים אותו.
  7. מקמחים קלות את משטח העבודה ואת המערוך. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או קורצן, ומעבירים לתבנית.
  8. מושחים את עיגולי הבצק בביצה טרופה ובוזקים מעל מעט סוכר דמררה.
  9. אופים במשך 20-15 דקות, עד שהסקונס מזהיבים.
  10. מצננים את הסקונס ושומרים בכלי אטום. אם לא אוכלים אותם באותו היום מקפיאים, ולפני ההגשה מחממים במשך 12 דקות בתנור שחומם ל-100 מעלות.