לביבות ביס קטנטנות, המתאימות להגשה כ"פינגר פוד" במסיבה, כחטיף בריא בין הארוחות או כתוספת למנה העיקרית. ללביבות ציפוי דקיק ופריך, ותוכנן רך ונמס בפה.

מרכיבים (כ-25 יחידות)

  • 125 גרם (כ-3/4 כוס) עדשים אדומות (חצויות)
  • 500 מ"ל (2 כוסות) מים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 3 גזרים (250 גרם), קלופים ומגוררים דק
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת דק
  • 140 גרם (1 כוס גדושה) פירורי לחם
  • 1/2 כפית סוכר
  • 40 גרם (כ-1/3 כוס) שומשום
  • 2 ביצים גדולות
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

  1. בוררים את העדשים ושוטפים אותן. מסננים.
  2. שמים את העדשים בסיר. מוסיפים את 2 כוסות המים ומביאים לרתיחה. מבשלים ללא מכסה על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד לספיגת כל הנוזלים וקבלת מחית עדשים. חשוב לא לייבש את העדשים יותר מדי – לא נורא אם יישארו בסיר מעט נוזלים.
  3. מסננים את העדשים המבושלות משאריות נוזלים, מעבירים לכלי שטוח ומצננים אותן מעט.
  4. מעבירים את העדשים לקערה (רצוי שתהיה רחבה ושטוחה – יותר נוח לעבוד אתה). מוסיפים לקערה את הבצל, הגזר, הגבינה ו-40 גרם (כ-1/3 כוס) מפירורי הלחם. מתבלים ב-1/2 כפית סוכר, מלח ופלפל שחור (בנדיבות). מערבבים היטב.
  5. מערבבים בקערית את יתרת פירורי הלחם הנותרים עם השומשום. בקערית נפרדת טורפים את הביצים עם 2 כפות מים.
  6. נוטלים מהתערובת כמות של כ-1 כף. מגלגלים בידיים ומשטחים מעט. טובלים בביצה ולאחר מכן בתערובת הפירורים. מניחים במגש.
  7. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת – אפשר להניח את הלביבות בכמה שכבות, כשנייר אפייה מפריד בין שכבה לשכבה.
  8. מכסים את המגש בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות לפחות.
  9. מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים את הלביבות בכמה סבבים – יש לטגן אותן כ-3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות היטב.
  10. מגישים מיד.

הערה

  • כדאי לטגן את הלביבות בשמן קוקוס: הוא מאפשר להשתמש במחצית מכמות השמן שנדרשת בטיגון רגיל, וגם נספג פחות. וחוץ מזה, הוא מוסיף ללביבות טעם קוקוסי עדין.