לביבות ביס קטנטנות, המתאימות להגשה כ"פינגר פוד" במסיבה, כחטיף בריא בין הארוחות או כתוספת למנה העיקרית. ללביבות ציפוי דקיק ופריך, ותוכנן רך ונמס בפה.
מרכיבים (כ-25 יחידות)
- 125 גרם (כ-3/4 כוס) עדשים אדומות (חצויות)
- 500 מ"ל (2 כוסות) מים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 3 גזרים (250 גרם), קלופים ומגוררים דק
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת דק
- 140 גרם (1 כוס גדושה) פירורי לחם
- 1/2 כפית סוכר
- 40 גרם (כ-1/3 כוס) שומשום
- 2 ביצים גדולות
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
- בוררים את העדשים ושוטפים אותן. מסננים.
- שמים את העדשים בסיר. מוסיפים את 2 כוסות המים ומביאים לרתיחה. מבשלים ללא מכסה על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד לספיגת כל הנוזלים וקבלת מחית עדשים. חשוב לא לייבש את העדשים יותר מדי – לא נורא אם יישארו בסיר מעט נוזלים.
- מסננים את העדשים המבושלות משאריות נוזלים, מעבירים לכלי שטוח ומצננים אותן מעט.
- מעבירים את העדשים לקערה (רצוי שתהיה רחבה ושטוחה – יותר נוח לעבוד אתה). מוסיפים לקערה את הבצל, הגזר, הגבינה ו-40 גרם (כ-1/3 כוס) מפירורי הלחם. מתבלים ב-1/2 כפית סוכר, מלח ופלפל שחור (בנדיבות). מערבבים היטב.
- מערבבים בקערית את יתרת פירורי הלחם הנותרים עם השומשום. בקערית נפרדת טורפים את הביצים עם 2 כפות מים.
- נוטלים מהתערובת כמות של כ-1 כף. מגלגלים בידיים ומשטחים מעט. טובלים בביצה ולאחר מכן בתערובת הפירורים. מניחים במגש.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת – אפשר להניח את הלביבות בכמה שכבות, כשנייר אפייה מפריד בין שכבה לשכבה.
- מכסים את המגש בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות לפחות.
- מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים את הלביבות בכמה סבבים – יש לטגן אותן כ-3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות היטב.
- מגישים מיד.
הערה
- כדאי לטגן את הלביבות בשמן קוקוס: הוא מאפשר להשתמש במחצית מכמות השמן שנדרשת בטיגון רגיל, וגם נספג פחות. וחוץ מזה, הוא מוסיף ללביבות טעם קוקוסי עדין.
- מתכונים בדוקים נוספים של חני הראל – בבלוג "לימון וג'ינג'ר"