המתכון באדיבות גבי פנחסוב, שף מסעדת "קפה מרקו" בתל אביב.

מרכיבים (4 מנות)

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה – רצוי לינגוויני
  • כ-6 כפות שמן זית משובח
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 5 עגבניות בשלות קצוצות
  • 5 פילטים של אנשובי כבוש (מקופסת שימורים)
  • 1/4 כוס מים
  • 10 זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
  • 1 כף צלפים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוץ
  • 1 כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה או בסיר.
  2. מוסיפים את השום, העגבניות, האנשובי ו-1/4 כוס מים. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות.
  3. מוסיפים את הזיתים, הצלפים, הצ'ילי, מלח ופלפל. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  4. בזמן שהרוטב מתבשל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (מקפידים שתהיה "אל דנטה" ולא רכה מדי).
  5. לאחר שהפסטה מוכנה מסננים אותה, אך לא שוטפים. מוסיפים אותה מיד למחבת עם הרוטב, מוסיפים את הפטרוזיליה ומעט צ'ילי, ומערבבים.