את התבשיל הזה מכינים בכלום עבודה, והתוצאה הסופית ממש נהדרת. שילוב החומוס ועלי הסלק (מנגולד) ברוטב שבו מתבשל העוף עושה את כל ההבדל, ומתקבל צלי עשיר בטעמים ומתובל היטב. אורז לבן על יד - וזהו.
מרכיבים
- 1 צרור עלי סלק (מנגולד)
- 1 בצל גדול קצוץ
- שמן לטיגון
- 6 מנות עוף (כרעיים או כל חלק אחר שאוהבים)
- 1/2 צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוץ
- 1 קופסה של גרגירי חומוס משומרים – גם הגרגירים וגם הנוזלים
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- שוטפים את עלי הסלק וקוצצים אותם, כולל הגבעולים.
- מחממים מעט שמן בסיר שיכול להכיל את כל המרכיבים. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות, עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים לסיר את העוף וממשיכים לטגן כ-10 דקות, עד שהוא מזהיב מכל הצדדים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים (את החומוס מוסיפים יחד עם הנוזלים שבקופסה) ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה שעה.
גיוון
- לקראת סוף הבישול אפשר להוסיף לסיר מיץ מ-1/2 לימון (כ-2 כפות) - אצלנו מאוד אוהבים!
- מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria
ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין"
בהוצאת מייזליק ספרים