מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל של כ-8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ

  • 85 גרם חמאה מלוחה, רכה
  • 2/3 כוס (135 גרם) סוכר
  • 2 ביצים קטנות
  • 170 גרם (1 כוס ועוד 4 כפות) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 40 גרם (1/4 כוס ועוד 1 כפית) קורנפלור
  • 2 כפות רום או כ-1 כפית תמצית רום
  • 2/3 כוס (70 גרם) שבבי קוקוס
  • 1/4 כוס (60 גרם) שמנת חמוצה 27% שומן
  • קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
  • קליפה מגוררת ומיץ מתפוז אחד

לעיטור
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 50 גרם (1/2 כוס) שבבי קוקוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את הסוכר והחמאה ומקרימים אותם במשך כמה דקות.
  3. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הביצים ואת הרום.
  4. מוסיפים לפי הסדר את שאר החומרים, ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (עיבוד יתר יפגע באווריריות העוגה).
  5. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כשהוא מעט לח.
  6. מצננים לטמפרטורת החדר.

העיטור
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מחממים יחד את המים והסוכר, עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  3. מערבבים את הסירופ ושבבי הקוקוס. משטחים את שבבי הקוקוס בתבנית בשכבה אחת.
  4. אופים כמה דקות, עד שהשבבים מתקרמלים (חשוב להשגיח עליהם, כדי שלא יישרפו).
  5. מצננים לטמפרטורת החדר, ומפזרים על העוגה.