ארוחה שלמה בקערה אחת. תבשיל בשר עם תפוחי אדמה, גזר ופטריות (צילום: shutterstock)
ארוחה שלמה בקערה אחת. תבשיל בשר עם תפוחי אדמה, גזר ופטריות (צילום: shutterstock)

החורף שבפתח עושה חשק למלא את הבית בניחוחות עשירים ומעוררי תיאבון – שמי יודע, אולי אף יצליחו לפתוח את ארובות השמים.

התבשיל הבא קל להכנה, אך מצריך זמן בישול ארוך יחסית. לכן, כדאי להכין אותו ביום עם בישולים נוספים - כי המוטו שלי במטבח הוא "בזמן ש...". כך, בזמן שהתבשיל מתבשל לאטו אפשר להכין במקביל מגוון מנות אחרות, כמו רוטב עגבניות רב תכליתי שניתן להקפיא, קוביות בטטה או קציצות דגים. מצד שני, אפשר פשוט להכין ספר טוב בצד.

התבשיל מכיל בשר, גזר, פטריות ותפוחי אדמה - כך שמנה ממנו היא ארוחה שלמה, העשירה בברזל, חלבונים איכותיים, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ופחמימות. בשר הכתף מכיל פחות מ-5% שומן, כך שבשורה התחתונה מדובר בארוחה בריאה, משביעה וטעימה.

חשוב לדעת: טעמו של התבשיל משתפר למחרת הבישול.

מרכיבים

1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות (בקשו מהקצב)

2 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

2 כפות חרדל ללא גרגירים

4 כפות דבש

3 כוסות מים או ציר ירקות או ציר עוף

1/2 כוס יין אדום (רק אם המנה מיועדת למבוגרים)

5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל של כ-3 ס"מ או לרבעים

5-4 גזרים חתוכים לפרוסות בעובי של 3-2 ס"מ

1 סלסלת פטריות, פרוסות

4-3 עלי דפנה

מלח

פלפל שחור

איך מכינים

1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומזהיבים.

2. מוסיפים את הבשר וצולים ("סוגרים") אותו מכל הצדדים, עד שהוא משנה את צבעו (כחצי דקה מכל צד).

3. מערבבים בקערה את החרדל עם הדבש והמים (או ציר הירקות/עוף). אם משתמשים ביין אדום – מוסיפים גם אותו לתערובת.

4. מוסיפים את הנוזלים לסיר ומביאים לרתיחה. אם הנוזלים אינם מכסים את הבשר מוסיפים עוד קצת מים או ציר.

5. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר, הפטריות ועלי הדפנה.

6. מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה בין שעה וחצי לשעתיים. בזמן הבישול יש לערבב פעמיים-שלוש את התבשיל – הקפידו שהבשר ינוח כל הזמן בנוזל (הוא אינו חייב להיות מכוסה לגמרי בשלב זה, כי חלק מהנוזלים התאדו).

7. כחצי שעה לפני סוף הבישול מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים שוב.

יעל טל מעבירה סדנאות בישול להורים, משלב הטעימות הראשונות ועד לארוחות משפחתיות