המתכון באדיבות דודי בן דוד, שף מסעדת "ויקי כריסטינה" בתל אביב.

מרכיבים

  • 4 עגבניות תמר חצויות
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • 5 צנוניות פרוסות דק
  • 1/2 בצל סגול קצוץ דק
  • מעט פלפל צ'ילי טרי קצוץ
  • חופן עשבי תיבול: פטרוזיליה, כוסברה, נענע ואורגנו טרי
  • 1/4 רבע כפית שום כתוש
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כ-40 גרם (4-3 כפות) גבינת פטה 16% שומן, מפוררת גס או חתוכה לקוביות קטנות

לקרוטונים
  • לחם – אפשר גם לחם ישן. רצוי להשתמש בלחם מלא, אבל גם כל לחם אחר יתאים
  • שום כתוש (ביחס של 1 שן שום על כל 4 פרוסות לחם)
  • מעט שמן זית
  • מלח

לטפנד

  • זיתים (לא משנה איזה סוג – מה שיש בבית)
  • שמן זית ביחס של 20 מ"ל (4 כפיות) על כל 100 גרם זיתים (כ-1/2 כוס)

אופן ההכנה

הקרוטונים
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. פורסים את הלחם, וחותכים את הפרוסות לקוביות.
  3. שמים בקערה את קוביות הלחם והשום, ומתבלים בשמן זית ובמלח. מערבבים.
  4. מפזרים את קוביות הלחם בשכבה אחת בתבנית, ואופים כ-10 דקות.
  5. מערבבים את הקוביות בתבנית, ואם הן עדיין לא מספיק פריכות אופים 5 דקות נוספות.
  6. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום.

הטפנד
  1. שמים את הזיתים ושמן הזית במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת ממרח כמעט חלק.

הרכבת הסלט
  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, למעט הגבינה.
  2. מפזרים על הסלט את הקרוטונים והגבינה, ומוסיפים 4-3 כפיות טפנד.