המתכון באדיבות דודי בן דוד, שף מסעדת "ויקי כריסטינה" בתל אביב.
מרכיבים
- 4 עגבניות תמר חצויות
- 20 עגבניות שרי חצויות
- 5 צנוניות פרוסות דק
- 1/2 בצל סגול קצוץ דק
- מעט פלפל צ'ילי טרי קצוץ
- חופן עשבי תיבול: פטרוזיליה, כוסברה, נענע ואורגנו טרי
- 1/4 רבע כפית שום כתוש
- שמן זית
- מיץ לימון
- מלח
- פלפל שחור
- כ-40 גרם (4-3 כפות) גבינת פטה 16% שומן, מפוררת גס או חתוכה לקוביות קטנות
- לחם – אפשר גם לחם ישן. רצוי להשתמש בלחם מלא, אבל גם כל לחם אחר יתאים
- שום כתוש (ביחס של 1 שן שום על כל 4 פרוסות לחם)
- מעט שמן זית
- מלח
לטפנד
- זיתים (לא משנה איזה סוג – מה שיש בבית)
- שמן זית ביחס של 20 מ"ל (4 כפיות) על כל 100 גרם זיתים (כ-1/2 כוס)
אופן ההכנה
הקרוטונים- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את הלחם, וחותכים את הפרוסות לקוביות.
- שמים בקערה את קוביות הלחם והשום, ומתבלים בשמן זית ובמלח. מערבבים.
- מפזרים את קוביות הלחם בשכבה אחת בתבנית, ואופים כ-10 דקות.
- מערבבים את הקוביות בתבנית, ואם הן עדיין לא מספיק פריכות אופים 5 דקות נוספות.
- מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום.
- שמים את הזיתים ושמן הזית במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת ממרח כמעט חלק.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, למעט הגבינה.
- מפזרים על הסלט את הקרוטונים והגבינה, ומוסיפים 4-3 כפיות טפנד.