שימו לב: יש להתחיל בהכנות כמה שעות לפני ההגשה – ורצוי אף יום לפניה.

המתכון באדיבות רם ענתבי, השף של רשת "קפה ג'ו".

מרכיבים (4 מנות)

  • 4 פרוסות עוגת טורט בסיסית (ביתית או קנויה)
  • 1 כוס גרגירי רימון

לקרם
  • 2 גביעי יוגורט
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפיות גרידת לימון

לרוטב
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס רכז רימונים
  • 1/2 כוס סוכר

כלים מיוחדים
  • כוסות גבוהות או קעריות שקופות להגשה

אופן ההכנה

  1. הקרם: מערבבים את כל מרכיבי הקרם, מכסים ומניחים במקרר לכמה שעות לפחות.
  2. הרוטב: מבשלים את מרכיבי הרוטב על אש קטנה כ-10 דקות, עד שהסוכר נמס לחלוטין והרוטב מעט סמיך. מצננים, מכסים ומניחים במקרר לכמה שעות לפחות.
  3. ההרכבה: מניחים 1/2 פרוסת עוגה בתחתית כל כלי הגשה. יוצקים על הפרוסה 2 כפות קרם ומפזרים כף גרגירי רימון. יוצקים על הגרגירים כמות נדיבה של רוטב. יוצרים באותו אופן בכל הכלים עוד שכבות של עוגה, קרם, רימונים ורוטב.
  4. מגישים מיד.