לקראת סוף החופש הגדול, ממש ברגע האחרון, החלטנו שחייבים לנסוע. משהו קצר, יעד קרוב, כדי שנוכל למלא מצברים, להתרענן ולנפוש. בחרנו באי היווני כרתים, ובהמלצתה של חברתי הלנה התאכסנו בכפר הנופש "Creta Maris" - שהתברר כמקום נהדר לחופשה קצרה עם ילדים.

גם למבוגרים הוצעו במלון פעילויות, שלשמחתי כללו גם שיעורי בישול של אוכל יווני מסורתי. המתכונים התגלו כקלים להכנה וטעימים מאוד: אפילו מנה בסיסית של עגבניות עם אורגנו, מלח ושמן זית מקומי על לחם קלוי היתה מעדן. השפים שהדריכו אותנו היו חביבים מאוד, והרשימו אותי בגאוותם באוכל המקומי ובתוצרת המקומית – ובראשה שמן הזית המשובח, שמככב בכל מנה. אז הנה טעימונת ממה שלמדתי בחופשה: סלט יווני קלאסי - כמה פשוט, ככה טעים.

מרכיבים (6-4 מנות)

  • 5-4 עגבניות חתוכות לפלחים (אני השתמשתי בעגבניות מזן תמר)
  • 3 מלפפונים חתוכים גס
  • 1 בצל סגול קטן פרוס
  • 2 כפיות צלפים (אני השתמשתי בצלפים במלח, לא חובה)
  • כמה זיתי קלמטה
  • 1 פלפל ירוק פרוס לטבעות (אפשר להוסיף גם פלפל אדום)
  • שמן זית
  • 1 כף חומץ יין אדום
  • 1 כפית אורגנו יבש או טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת או חתוכה לקוביות

אופן ההכנה

  1. מניחים בקערה את העגבניות, המלפפונים, הבצל, הצלפים (אם משתמשים), הזיתים והפלפל הירוק.
  2. מוסיפים את שמן הזית, החומץ, האורגנו, מלח ופלפל, ומערבבים.
  3. מוסיפים את הגבינה ומערבבים.קלות. טועמים, ואם יש צורך מתקנים תיבול.