קוסקוס עם גרגירי רימון ואגוזים מסוכרים

קוסקוס חגיגי וטעים מאוד בכלום עבודה.

מרכיבים
  • 1 שקית קוסקוס מהיר הכנה
  • 1/4 2 כוסות מים
  • 4 כפות שמן
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1 בצל גדול, פרוס דק
  • 1/2 כוס גרגירי רימון
  • חופן אגוזים מסוכרים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. שמים בסיר את המים, השמן, הקינמון, הג'ינג'ר, הכורכום ואבקת המרק, ומביאים לרתיחה.
  2. מכבים את האש ומוסיפים את הקוסקוס. מכסים ונותנים לנוזלים להיספג במשך 5 דקות.
  3. פותחים את הסיר ומפרידים את הגרגירים בעזרת מזלג. נותנים לקוסקוס לנוח כ-5 דקות נוספות בסיר פתוח ומעבירים לכלי הגשה.
  4. מטגנים את הבצל על אש קטנה עד שהוא מתחיל להזהיב.
  5. מוסיפים את גרגירי הרימון ואת האגוזים, מתבלים במלח ובפלפל, ומערבבים.
  6. עורמים את התערובת על הקוסקוס ומגישים חם.

תפוחי אדמה ארמדילו

תפוחי אדמה חגיגיים וקלים להכנה. הם נחטפים כל כך מהר, שכדאי להכין שני תפוחי אדמה לכל סועד. ולמה ארמדילו? תסתכלו עליהם ותבינו...

מרכיבים

  • 10 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
  • צרור טימין
  • 1/2 צרור רוזמרין
  • חופן עלי אורגנו טריים (לא חובה)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח גס

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומשרים אותם במים מומלחים במשך 10 דקות.
  3. קוצצים דק את עשבי התיבול ומערבבים אותם עם השמן והמלח.
  4. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות, אבל לא עד הסוף - כך שהפרוסות נשארות מחוברות בחלקן התחתון.
  5. מברישים את תפוחי האדמה בתערובת השמן ועשבי התיבול - מקפידים להבריש גם בתוך החריצים.
  6. עורכים את תפוחי האדמה בתבנית, ואופים כשעה עד שעה וחצי - עד שהם שזופים ורכים.

תפוחי אדמה ופלפלים אדומים בתנור

תפוחי אדמה רכים מבפנים ופריכים מבחוץ. לא כדאי לוותר על זרעי השומר, שמקפיצים את המנה דרגה אחת למעלה.

מרכיבים
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל, חתוך לרבעים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית זרעי שומר

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.
  3. מעבירים לתבנית אפייה, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כשעה.
  4. מסירים את נייר האלומיניום ואופים חצי שעה-שעה נוספת, עד שתפוחי האדמה רכים.

פתיתים עם בטטות וג'ינג'ר

תוספת נהדרת עם טעם נעים לחך וצבעים רכים. אפשר להחליף את הבטטה בגזר או בדלורית.

מרכיבים
  • 1 כוס פתיתים
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 בטטה מגוררת דק
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1/4 כפית הל
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפתיתים בהרבה מים מומלחים, עד שהם רכים ומוכנים לאכילה. מסננים, שוטפים במי ברז ושומרים בצד.
  2. מטגנים את הבצל בסיר בינוני.
  3. מוסיפים את הבטטה, הג'ינג'ר וההל ומטגנים-מערבבים במשך כמה דקות.
  4. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים היטב ומתבלים במלח ובפלפל.
  5. מסירים מהאש ומגישים חם.

גזרים צלויים בשמן זית, בלסמי וזעתר

זו לא הפעם הראשונה שאני מכניסה גזרים לתנור, אבל החידוש מבחינתי הוא השימוש בזעתר כתיבול עיקרי. אהבתי מאוד את התוצאה (טעים, מעט נגיס ולא שומני) כמו גם את ההכנה המהירה.

מרכיבים

  • 8 גזרים
  • 1 כף זעתר
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 2 שיני שום חצויות
  • מלח גס

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מקלפים את הגזרים ומסירים את הקצוות. חותכים כל גזר ל-4 לאורכו.
  3. שמים את כל המרכיבים בקערה, ומערבבים היטב עד שכל הגזרים מצופים.
  4. מעבירים לתבנית אפייה ואופים ללא כיסוי כ-40 דקות, עד שהגזרים רכים אך עדיין נגיסים.

פטריות אפויות בפטרוזיליה ושום

איך זה שמצרכים בודדים, שמערבבים בשתי דקות וזורקים לתנור כלאחר יד, מנפקים מנה כל כך טעימה? זו תוספת מעולה - רק חשוב לא להגזים עם הרוזמרין, כדי שלא ישתלט על המנה.

מרכיבים
  • 2 סלסילות (500 גרם) פטריות נקיות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1/4 גבעול רוזמרין

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מסירים את רגלי הפטריות (אפשר להשתמש בהן להעשרת טעמם של תבשילי בשר).
  3. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה.
  4. מעבירים לתבנית אפייה ואופים ללא כיסוי במשך כ-30 דקות, עד שהפטריות רכות אך עדיין בשרניות. מגישים פושר.