המתכון באדיבות רשת המאפיות "קיורטוש".
עוד עוגות לראש השנה:
- עוגות דבש: מתכונים מנצחים של מיטב הקונדיטורים והבשלנים
- עוגות דבש ביתיות עם תוספות מקוריות
עוגת שוקולד-דבש מושחתת
מרכיבים
תבנית בקוטר 20 ס"מ ובגובה 3-2 ס"מ (אפשר להשתמש גם בתבנית חד-פעמית)
לבצק
- 100 גרם חמאה או מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות
- 4 כפות (50 גרם) סוכר
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 ביצה קטנה
למלית הדבש
- 2 כפות מים
- 1 כף גדושה דבש
- 2 כפות שמן
- 1 כף גדושה ריבת תות
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף סוכר לבן
- 1 ביצה קטנה
- 1/3 כוס (45 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית קקאו
- 1/2 כפית קינמון
לקישוט
- 4-3 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית, מקולפים ומגולענים
- מעט חמאה או מרגרינה מומסת
- מעט סוכר
- מעט קינמון
בנוסף
- כ-500 גרם קטניות יבשות (למשל, חומוס או שעועית), שישמשו משקולת בזמן אפיית הבצק
אופן ההכנה
הבצק
- שמים במעבד מזון (או במיקסר עם וו הגיטרה) את החמאה, הסוכר והקמח. מעבדים בכמה פולסים קצרים, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים בעוד כמה פולסים, עד שנוצר גוש בצק. חשוב שעיבוד הבצק יהיה כמה שיותר קצר: עיבוד יתר יפגע בפריכות הפאי.
- משטחים מעט את הבצק, עוטפים היטב בפלסטיק נצמד ומניחים לשעתיים במקרר.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו גדול במקצת מזה של התבנית.
- מרפדים בבצק את תחתית התבנית ואת דפנותיה. מכסים את הבצק (כולל הדפנות) בנייר אלומיניום ומניחים במקפיא ל-10 דקות.
- מניחים את הקטניות היבשות בתבנית הפאי, על נייר האלומיניום (הקטניות ימנעו מתחתית הבצק לתפוח באפייה, וגם ישמרו על הדפנות ישרות).
- אופים 15 דקות.
- מוציאים מהתנור, מסירים את הקטניות ואת נייר האלומיניום ומצננים (את הקטניות מצננים ושומרים בכלי אטום - אפשר להשתמש בהן עוד פעמים רבות כמשקולת).
המלית
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מערבבים היטב את המים והדבש, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית – חשוב שיישאר מרווח של לפחות 1/2 ס"מ מגובה שפת דפנות הבצק.
- חותכים את התפוחים לפלחים, ומסדרים על מלית הדבש בצורת מניפה.
- ממיסים מעט חמאה או מרגרינה, ומערבבים עם מעט סוכר וקינמון. מברישים את התפוחים בתערובת.
- אופים את הפאי כ-35 דקות, עד שהוא מזהיב והתפוחים מעט נצרבים.