העוגה הזאת כל כך פשוטה להכנה. היא נותנת מקסימום תוצאות במינימום מאמץ, וזו הסיבה שבגללה אני אוהב אותה כל כך.

עוד עוגות בחושות ב-Xnet:

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה
  • 125 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
  • 1ביצה בינונית
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 125 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני או לבחוש ידנית עם כף או מטרפה). מקציפים את החמאה והסוכר במשך כדקה, ומוסיפים את הביצה.
  4. לאחר שהביצה נטמעה בתערובת מוסיפים לסירוגין ובהדרגה (בכל פעם כשליש מהכמות) את תערובת הקמח והשמנת החמוצה. מעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (מרגע שמתחילים להוסיף את הקמח חשוב לעבד את התערובת כמה שפחות – עיבוד יתר יהפוך את העוגה לקשה ודחוסה).
  5. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים קלות.
  6. אופים כ-50 דקות.