ההמבורגר יצא יבשושי וחסר שמחת חיים, למרות ההשקעה בנתח בשר משובח והקפדה על צלייה קצרה. ואחרי זה, לכו תאמינו להבטחות של קצבים שאתם לא מכירים אותם בשמם הפרטי. בנוסף לעוגמת הנפש מארוחת ערב לא מוצלחת - שכן אני נוטה לקחת את זה קשה כשאין התלהבות ממה שהכנתי - הייתי חייבת להתמודד עם שאריות ועם עוד חצי ק"ג של בשר מאכזב.

בעיני, הדבר היחיד שאפשר לעשות עם בשר יבש הוא לבשל אותו ברוטב. מצד שני, למי יש רצון לאכול בקיץ קדרה, טעימה ככל שתהיה? לכן, בלי לחשוב פעמיים, הבשר נטחן ובושל ללא רחמים בתוך רוטב. לאלה מביניכם שהם כמוני, ולא מוכנים לזרוק חצי קישוא או רגלי פטריות, זוהי הזדמנות מצוינת לנצל את הירקות העצובים. הרוטב רק יהפוך לעשיר ולטעים יותר.

עוד מתכונים של ילנה ויינברג שמנצלים את מה שיש בבית:

בורקס מבצק פילו שיקבל באהבה כל דבר שתשימו בתוכו

יוגורט תוצרת בית בקלי קלות

אורז במיקרוגל: לא תאמינו כמה שזה טעים

מרכיבים

שמן זית

3/4 חבילת ספגטי

1 בצל גדול קצוץ

3-2 שיני שום

2 גבעולי סלרי

1 גזר

ירקות עצובים (אפשר גם בלי): קישוא, חציל, גמבה, פטריות, כרישה, תירס, אפונה וכו'

500 גרם בשר בקר טחון

400 גרם עגבניות קצוצות (אפשר גם קוביות עגבנייה מקופסת שימורים)

מלח

פלפל שחור

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה

1. מחממים מעט שמן זית בווק או במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.

2. בזמן שהבצל מיטגן, קוצצים את השום, גבעולי הסלרי והגזר לקוביות קטנות. מוסיפים למחבת ומטגנים כמה דקות, עד שהירקות מעט מתרככים.

3. מוסיפים את שאר הירקות, למעט העגבניות, ומטגנים עד שהם מתרככים.

4. בזמן שהירקות מיטגנים מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כפית מלח. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן.

5. לאחר שהירקות התרככו מוסיפים למחבת את הבשר. מטגנים תוך הפרדת פירורי הבשר בעזרת מרית. כשצבעו של הבשר משתנה, מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כמה דקות על אש קטנה.

6. ממש לפני שהספגטי מוכן, מסננים אותו ומעבירים אותו למחבת עם הבשר יחד עם 1/4 כוס ממי הבישול. מערבבים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

7. מגישים חם, עם פטרוזיליה קצוצה מעל.