מנה נהדרת המפיצה ריח נפלא, וטובלת ברוטב סמיך שנספג היטב בעוף. מגישים עם אורז לבן או עם קוסקוס - פשוט נהדר. אין פלא שזו אחת ממנות העוף הכי אהובות אצלי בבית.

עוד מתכוני עוף בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים

  • מעט שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 6 מנות עוף (כרעיים מחולקות או כל נתח אחר שאוהבים)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות גדושות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1 כף דבש
  • 1 גבעול רוזמרין

אופן ההכנה

  1. מחממים מעט שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים את העוף, מתבלים במלח ובפלפל, ומטגנים כמה דקות עד שהעוף משחים מעט מכל הצדדים.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד שהבשר רך והרוטב הצטמצם. אם בסיום הבישול נשארים יותר מדי נוזלים מגבירים את האש ומצמצמים לכמות הרצויה.

גיוון

  • מוסיפים לעוף שבסיר, יחד עם שאר המרכיבים, גם ערמונים קלופים (אלה שנמכרים באריזות ואקום) - וזו ממש חגיגה.