קציצות דגים. קצת התמדה - וגם הילדים יתאהבו בהן (צילום: תמר טל)
קציצות דגים. קצת התמדה - וגם הילדים יתאהבו בהן (צילום: תמר טל)

לדגים יש חלק חשוב בתזונה נכונה ובריאה של ילדים: הם עשירים בחלבון איכותי ומהווים מקור טוב לוויטמינים ולמינרלים רבים.

אל תניחו כי "ילדים לא אוהבים דגים". נסו, הציעו, הגישו - ולרוב תופתעו. זכרו כי חשיפת ילדים למזון חדש הכרחית וחשובה כדי שהם ינסו ויטעמו. לעתים נדרשות כעשר חשיפות למזון מסוים עד שילד מוכן לטעום אותו: רק לאחר שהוא יכיר את המאכל, יזהה אותו ויראה שהוריו אוכלים ממנו, הוא ירצה גם לנסות ולטעום. עם זאת, אל תכריחו את ילדיכם לטעום מזון חדש, או במלים אחרות: לא לדחוף בכוח. זכרו כי חלון ההזדמנויות הטוב ביותר להכרת מזונות חדשים מופיע בתחילת הארוחה, לפני שמגישים מזון מוכר ואהוב - וכמובן לא כשהילד רעב מדי.

המתכון הבא קל מאוד להכנה ומתאים לארוחה משפחתית וגם לאירוח. הקציצות עסיסיות וצבעוניות למראה, וזמן ההכנה קצר.

עוד מתכונים לילדים של יעל טל:

קוביות בטטה בתנור: הילדים ישכחו מחטיפים קנויים

פשטידת בשר ותפוחי אדמה: ארוחה שלמה בתבנית

סלט טונה בסירת עגבניות: כך תגרמו לילדים לאכול דגים

מרכיבים (כ-8 קציצות)

לקציצות

200 גרם פילה דג טרי קצוץ בסכין (או טחון) - מומלץ להשתמש בבס, דניס או לוקוס

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה למי שממש לא אוהב, אבל מוסיף הרבה טעם)

1 עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

2 כפות פירורי לחם

2 כפות מיץ לימון (אפשר יותר)

מעט מלח

לציפוי

3 כפות פירורי לחם

איך מכינים

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בצלחת את פירורי הלחם לציפוי.

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת הקציצות.

3. מרטיבים מעט את הידיים, ויוצרים קציצה (אם הדג קצוץ ולא טחון יש לעבוד בזהירות, כדי שהקציצה לא תתפרק).

4. מועכים מעט את הקציצה ביד, כדי להוציא ממנה נוזלים.

5. מחזיקים את הקציצה בכף יד אחת, וביד השנייה זורים פירורי לחם על הצד שפונה כלפי מעלה. הופכים את הקציצה בעדינות בכף היד וזורים פירורי לחם על הצד השני. מניחים בתבנית.

6. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת.

7. אופים 10 דקות. הופכים ואופים 7 דקות נוספות.

8. מומלץ להגיש מיד בתום האפייה.