מתכון של עמית דונסקוי, באדיבות תשלובת החלב של תנובה.

מרכיבים (6 מנות)

לרוטב
  • 1 כף מיונז
  • 1 כף חרדל
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 לימון, קלוף וחתוך לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור

לדגים
  • 6 ניירות אפייה
  • 6 נתחי פילה סלמון (טרי או קפוא ומופשר) במשקל של כ־150 גרם כל אחד
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • מלח גס

לירקות
  • 3 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ופרוסים
  • 2 בטטות מבושלות, קלופות ופרוסות
  • 6 פרחי כרובית, מבושלים
  • 1 כרשה, פרוסה
  • כמה עלי דפנה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
  3. פורשים את נייר האפייה על משטח העבודה. מניחים במרכז כל אחד מהניירות נתח סלמון. מברישים את הדגים בחמאה ומתבלים במלח גס.
  4. מערבבים את הירקות בקערה. עורמים על כל דג שישית מתערובת הירקות, ויוצקים על כל מנה 2 כפות מהרוטב.
  5. אוספים את שולי הנייר מעל לדגים ולירקות ומקפלים במהודק, אפשר גם לכרוך בחוט עמיד בחום המיועד לבישול (למשל, חוט שפגט).
  6. אופים כ-20 דקות ומגישים מיד.