מתכון של עמית דונסקוי, באדיבות תשלובת החלב של תנובה.
מרכיבים (6 מנות)
לרוטב- 1 כף מיונז
- 1 כף חרדל
- 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
- 1 לימון, קלוף וחתוך לקוביות
- מלח
- פלפל שחור
- 6 ניירות אפייה
- 6 נתחי פילה סלמון (טרי או קפוא ומופשר) במשקל של כ־150 גרם כל אחד
- 100 גרם חמאה מומסת
- מלח גס
- 3 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ופרוסים
- 2 בטטות מבושלות, קלופות ופרוסות
- 6 פרחי כרובית, מבושלים
- 1 כרשה, פרוסה
- כמה עלי דפנה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
- פורשים את נייר האפייה על משטח העבודה. מניחים במרכז כל אחד מהניירות נתח סלמון. מברישים את הדגים בחמאה ומתבלים במלח גס.
- מערבבים את הירקות בקערה. עורמים על כל דג שישית מתערובת הירקות, ויוצקים על כל מנה 2 כפות מהרוטב.
- אוספים את שולי הנייר מעל לדגים ולירקות ומקפלים במהודק, אפשר גם לכרוך בחוט עמיד בחום המיועד לבישול (למשל, חוט שפגט).
- אופים כ-20 דקות ומגישים מיד.