שימו לב: יש להתחיל בהכנת הארטיקים יום לפני ההגשה.

מתכון של עמית דונסקוי, באדיבות תשלובת החלב של תנובה.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (10 ארטיקים קטנים)

לסירופ פירות יער
  • 1/2 כוס פירות יער טריים (עכשיו העונה!) או קפואים – פטל אדום, פטל שחור, אוכמניות וכדומה
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 לימון עם הקליפה

לארטיקים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן
  • 2 גביעים (200 גרם כ"א) יוגורט 3% שומן
  • 1/4 כוס פירות יער טריים או קפואים

כלים
  • 10 כוסות פלסטיק חד-פעמיות, שישמשו מכלים לארטיקים
  • 10 כפיות או 10 מקלות עץ (נמכרים בחנויות למלאכת יד ובחנויות "הכל בדולר")

אופן ההכנה

הסירופ
  1. שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר. מבשלים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והסירופ מסמיך.
  2. מסננים ומקררים לגמרי.

הארטיקים
  1. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את היוגורט וכוס מסירופ פירות היער, ומערבבים בעדינות (רצוי עם מטרפה).
  2. יוצקים מעט מתערובת היוגורט לכל כוס. מניחים בכל כוס מעט מפירות היער - אפשר להצמיד את הפירות לצדי הכוס, לקבלת מראה צבעוני.
  3. מכסים ביתרת תערובת היוגורט, ומאחסנים במקפיא כחצי שעה.
  4. נועצים כפית (או מקל עץ) במרכז כל כוס ומחזירים למקפיא למשך לילה (או 8 שעות לפחות).
  5. לפני ההגשה מחזיקים בכוס, מניעים את המקל בזהירות ומחליקים בעדינות את הארטיק החוצה. כדי להקל על הוצאת הארטיק מהכוס אפשר גם להזרים מעט מי ברז פושרים סביב דפנות הכוס.