מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

לבצק
  • 200 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
  • 1/2 כוס (כ-50 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • 75 גרם (6 כפות) סוכר
  • קורט מלח
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • חלמון מביצה אחת
  • 1 כף מי קרח

לקרם
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
  • 150 גרם גבינת מסקרפונה
  • 4 כפות אבקת סוכר

לקישוט
  • כ-500 גרם פטל, דובדבנים מגולענים או תותים

אופן ההכנה

הבצק
  1. שמים במעבד המזון את כל מרכיבי הבצק, למעט החלמון והמים. מפעילים את המעבד בכמה פולסים קצרים, עד שנוצרת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את החלמון ומעבדים בכמה פולסים נוספים, רק עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק לא מתגבש, מוסיפים את המים ומעבדים בכמה פולסים.
  3. מחלקים את הבצק לשניים, ומעצבים כל מחצית לכדור (השתדלו להתעסק עם הבצק כמה שפחות – זה יפגע בפריכות שלו).
  4. מניחים את אחד מהכדורים בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעיגול דק בקוטר 24 ס"מ. דוקרים את הבצק בכמה מקומות באמצעות מזלג. חוזרים על הפעולה עם הכדור השני. מניחים את העיגולים במקרר לחצי שעה לפחות.
  5. אופים את עיגולי הבצק 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהם מזהיבים.
  6. לאחר שהעיגולים הצטננו מעט מזיזים אותם מעט בעדינות, כדי שלא יידבקו לנייר האפייה.

הקרם
  1. מקציפים את השמנת.
  2. מערבבים את גבינת המסקרפונה עם אבקת הסוכר
  3. מקפלים את הקצפת לתוך הגבינה.

הרכבת הטארט
  1. אם משתמשים בתותים, חוצים אותם לאורכם.
  2. מניחים את אחד מהבסיסים האפויים בכלי הגשה. מורחים אותו במחצית מכמות הקרם ומפזרים מעל מחצית מכמות הפירות.
  3. מניחים על הפירות את הבסיס השני, מורחים ביתרת הקרם ומסדרים מעל את יתרת הפירות.