פאי רועים. עשיר בחלבון ובנוגדי חמצון (צילום: shutterstock)
פאי רועים. עשיר בחלבון ובנוגדי חמצון (צילום: shutterstock)

איזה כיף להכין מנה המשלבת את כל עקרונות התזונה המאוזנת; מנה שכל המשפחה תאהב, ותספיק לארוחה שלמה ואפילו ליום או יומיים אחרי, כשלא בא לבשל שוב. בקיצור: איזה כיף להכין פאי רועים – פשטידת בשר עם פירה תפוחי אדמה.

המנה הטעימה הזאת מכילה גם מקור חלבון מעולה (בשר), גם פחמימות (תפוחי אדמה) וגם ירקות (עגבניות וגזר) - בדיוק כמו שארוחה צריכה להיראות. בשר בקר טרי נחשב לתחנת כוח תזונתית, מאחר שמדובר במקור מצוין לחלבון, ברזל, אבץ וכן ויטמינים מקבוצה B, ובהם B12. העגבניות המבושלות עשירות בליקופן – נוגד חמצון רב עוצמה המספק הגנה על העור, העיניים, הלב, כלי הדם והמוח, ומחזק את המערכת החיסונית.

ובתור בונוס, הילדים יכולים לעזור בהכנת המנה - בעיקר בהכנת מחית תפוחי האדמה.

מרכיבים

תבנית בגודל כ-20X25 ס"מ - כ-8 מנות

לתערובת הבשר

3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ

1/2 כוס רוטב עגבניות ביתי (אם יש) או 2 עגבניות חתוכות לקוביות (רצוי לקלף אותן)

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

350 גרם בשר בקר טחון

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

למחית תפוחי האדמה

5 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים

1 כף שמן זית

1/2 כפית אגוז מוסקט

1 ביצה

איך מכינים

תערובת הבשר

1. מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.

2. מוסיפים את רוטב העגבניות (או העגבניות החתוכות) ומבשלים 3-2 דקות. אם הנוזלים מתאדים מהתערובת מוסיפים מעט מים (עד 1/2 כוס).

3. מוסיפים את הגזר ומערבבים. מכסים ומבשלים כ-15 דקות.

4. מוסיפים את הבשר ומבשלים 4-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שכל הבשר משנה את צבעו.

5. מוסיפים את הפטרוזיליה, המלח ופלפל. מכסים ומבשלים עוד 30 דקות על אש קטנה. מערבבים מדי פעם.

מחית תפוחי האדמה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מרתיחים בסיר מים עם כפית מלח, ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים (נועצים סכין כדי לבדוק). מסננים מהמים.

3. עכשיו מגיע השלב שהקטנים אוהבים מאוד לעזור בו (אבל בזהירות, כי הסיר ותפוחי האדמה חמים): מועכים את תפוחי האדמה למחית, מוסיפים שמן זית ואגוז מוסקט ומערבבים.

4. מחכים שהתערובת תתקרר מעט ומוסיפים את הביצה. מערבבים מיד היטב.

5. מעבירים את תערובת הבשר לתבנית, ומשטחים אותה באופן שווה על הבסיס. יוצקים על הבשר את מחית תפוחי האדמה ומיישרים.

6. מכסים בנייר אלומיניום ואופים 15 דקות במדף העליון של התנור.

7. מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 20-15 דקות, עד שהמחית מזהיבה.

8. הפאי נשמר במקרר 4-3 ימים.

יעל טל מעבירה סדנאות בישול להורים, משלב הטעימות הראשונות ועד לארוחות משפחתיות