עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- עוגת שוקולד פשוטה ועשירה עם טריק עסיסי במיוחד
פסטה אפויה עם גבינה ועגבניות - וציפוי פריך
מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
- 100 גרם חמאה, רכה
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס יוגורט לא ממותק (אני השתמשתי ביוגורט עזים 3.6% שומן של משק צוריאל)
- 1 בננה גדולה (או 1/2 1 בננות קטנות), מעוכה עם מזלג
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 1 כוס (210 גרם) קמח תופח, מנופה
- 1/4 כוס קקאו, מנופה
- קורט מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
-
מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- שמים בקערה בינונית את החמאה והסוכר, וטורפים עם מטרפה ידנית (חבל להפעיל הפעם את המיקסר).
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת רכה ואחידה.
- מוסיפים את היוגורט, מחית הבננה ותמצית הווניל, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו ובוחשים רק עד שהקמח נבלע בתערובת (ערבוב יתר יפגע במרקם העוגה).
- ממיסים את אבקת הסודה במים הרותחים. מוסיפים לתערובת העוגה ומערבבים רק עד שהנוזל נבלע בתערובת.
- יוצקים לתבנית ומיישרים.
- אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
טיפים
- העוגה תישמר בחוץ כיומיים. אפשר להקפיא אותה כשהיא פרוסה – היא תישמר במקפיא במשך שבועות אחדים.
- טעם הלוואי של אבקת הסודה לשתייה אינו מורגש בעוגה, כך שגם מי שרגישים לטעם יכולים לאכול אותה בהנאה.
- אפשר להוסיף לעוגה ציפוי שוקולד, וכך להפוך אותה בקלות עוגת יום הולדת.