פנקייקס מצה ברוטב תות וקרם מסקרפונה
מרכיבים (4 מנות) לפנקייקס
- 3 מצות מרוסקות
- 2 ביצים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית חמאה לטיגון
- 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כפית סוכר
- 3 כפות גבינת מסקרפונה
- 8 תותים חצויים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- אפשרות להגשה: תותים טריים
- מכינים את רוטב התותים: שמים את התותים בסיר בינוני. מוסיפים את המים, הסוכר וקליפת הלימון ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
- מכינים את קרם המסקרפונה: שמים את השמנת המתוקה בקערת המערבל, מוסיפים את כפית הסוכר ומקציפים קלות לקצפת רכה. מוסיפים גם את גבינת המסקרפונה ומערבבים בעדינות עד לקבלת קרם אחיד.
- מכינים את הפנקייקס: שמים בקערה את כל מרכיבי הפנקייקס, למעט החמאה, ומערבבים קצרות – רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. מחממים את החמאה במחבת. יוצקים למחבת כמות של מצקת מבלילת הפנקייקס ומטגנים 2 דקות מכל צד עד הזהבה קלה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
- עורמים 3 פנקייקס בכל צלחת. יוצקים עליהם מרוטב התותים ומניחים מעל כף מקרם המסקרפונה. אפשר להגיש עם תותים טריים.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- עוגות פרווה כשרות לפסח – וטעימות בטירוף
- מוס שוקולד חלבה בשכבות: חגיגי, קל להכנה – ולא מכביד
מצה בריי, פשטידת מצות וחברים: מנות נפלאות לחול המועד
חביתת תרד ופטריות פורטובלו
מרכיבים (4 מנות)
- 8 ביצים
- 1/2 כוס 120) מ"ל) שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל לבן
- 20 עלי תרד שטופים
- 2 כפיות חמאה
- 8 פטריות פורטובלו בינוניות, ללא הרגל
- אפשרות להגשה: אספרגוס חלוט
- שמים בקערה את הביצים, השמנת, המלח והפלפל וטורפים היטב. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים.
- מחממים כפית מהחמאה במחבת. יוצקים למחבת רבע מכמות הבלילה ומטגנים 2 דקות מכל צד. מכינים כך עוד 3 חביתות.
- שמים במחבת את כפית החמאה שנותרה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן תוך ערבוב כ-2 דקות עד שהן משנות את צבען ומתכהות.
- מניחים את החביתות בצלחות, מפזרים עליהן כמה פטריות )ואספרגוס חלוט, אם רוצים) ומקפלים לחצי מעל מלית הפטריות. מגישים מיד.
לביבות סלק ברוטב יוגורט
מרכיבים (12 לביבות בינוניות) ללביבות- 1 סלק, קלוף
- 2 ביצים
- 1/4 כוס 60) מ"ל) חלב
- 1 בצל בינוני, קלוף ומרוסק במעבד מזון
- 4 כפות קמח מצה
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט מגורר
- שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
- 1 כוס יוגורט
- 2 כפות עלי נענע קצוצים
- 4 כפות ממי בישול הסלק
- 1 שן שום, קלופה וכתושה
- מלח
- שמים את הסלק בסיר קטן, מוסיפים מים עד למחצית גובהו ומבשלים ברתיחה כחצי שעה עד שהוא מתרכך. מסננים (שומרים את מי הבישול לרוטב).
- מגררים את הסלק בפומפייה או מרסקים במעבד מזון ושמים בקערה בינונית.
- מוסיפים לסלק את שאר מרכיבי הלביבה, למעט השמן, ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה בינונית, ומערבבים היטב לרוטב אחיד.
- מחממים במחבת שמן קנולה לטיגון חצי עמוק. יוצרים מהבלילה לביבות באמצעות שתי כפות ומעבירים בזהירות לשמן החם. מטגנים את הלביבות 2 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
- מניחים בצלחת הגשה את הלביבות החמות ויוצקים עליהן או לידן מרוטב היוגורט. מגישים מיד.