פנקייקס מצה ברוטב תות וקרם מסקרפונה

מרכיבים (4 מנות)

לפנקייקס
  • 3 מצות מרוסקות
  • 2 ביצים ‭
  • 1/4‬ כוס (60‬ מ"ל) חלב ‭
  • 1/4‬ כוס (60‬ מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית חמאה לטיגון

לקרם המסקרפונה
  • ‭1/2‬ מכל (125‬ מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית סוכר
  • 3 כפות גבינת מסקרפונה

לרוטב התותים
  • 8 תותים חצויים ‭
  • 1/2‬ כוס (100‬ גרם) סוכר לבן ‭
  • 1/2‬ כוס (120‬ מ"ל) מים ‭
  • 1/2‬ כפית קליפת לימון מגוררת
  • אפשרות להגשה: תותים טריים

אופן ההכנה
  1. מכינים את רוטב התותים: שמים את התותים בסיר בינוני. מוסיפים את המים, הסוכר וקליפת הלימון ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
  2. מכינים את קרם המסקרפונה: שמים את השמנת המתוקה בקערת המערבל, מוסיפים את כפית הסוכר ומקציפים קלות לקצפת רכה. מוסיפים גם את גבינת המסקרפונה ומערבבים בעדינות עד לקבלת קרם אחיד.
  3. מכינים את הפנקייקס: שמים בקערה את כל מרכיבי הפנקייקס, למעט החמאה, ומערבבים קצרות – רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. מחממים את החמאה במחבת. יוצקים למחבת כמות של מצקת מבלילת הפנקייקס ומטגנים 2 דקות מכל צד עד הזהבה קלה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
  4. עורמים 3 פנקייקס בכל צלחת. יוצקים עליהם מרוטב התותים ומניחים מעל כף מקרם המסקרפונה. אפשר להגיש עם תותים טריים.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

חביתת תרד ופטריות פורטובלו

מרכיבים (4 מנות)

  • 8 ביצים ‭
  • 1/2‬ כוס ‭120)‬ מ"ל) שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 20 עלי תרד שטופים
  • 2 כפיות חמאה
  • 8 פטריות פורטובלו בינוניות, ללא הרגל
  • אפשרות להגשה: אספרגוס חלוט

אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את הביצים, השמנת, המלח והפלפל וטורפים היטב. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים.
  2. מחממים כפית מהחמאה במחבת. יוצקים למחבת רבע מכמות הבלילה ומטגנים 2 דקות מכל צד. מכינים כך עוד 3 חביתות.
  3. שמים במחבת את כפית החמאה שנותרה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן תוך ערבוב כ-2 דקות עד שהן משנות את צבען ומתכהות.
  4. מניחים את החביתות בצלחות, מפזרים עליהן כמה פטריות )ואספרגוס חלוט, אם רוצים) ומקפלים לחצי מעל מלית הפטריות. מגישים מיד.

לביבות סלק ברוטב יוגורט

מרכיבים (12 לביבות בינוניות)

ללביבות
  • 1 סלק, קלוף
  • 2 ביצים ‭
  • 1/4‬ כוס ‭60)‬ מ"ל) חלב
  • 1 בצל בינוני, קלוף ומרוסק במעבד מזון
  • 4 כפות קמח מצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט מגורר
  • שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

לרוטב
  • 1 כוס יוגורט
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים
  • 4 כפות ממי בישול הסלק
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • מלח

אופן ההכנה
  1. שמים את הסלק בסיר קטן, מוסיפים מים עד למחצית גובהו ומבשלים ברתיחה כחצי שעה עד שהוא מתרכך. מסננים (שומרים את מי הבישול לרוטב).
  2. מגררים את הסלק בפומפייה או מרסקים במעבד מזון ושמים בקערה בינונית.
  3. מוסיפים לסלק את שאר מרכיבי הלביבה, למעט השמן, ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
  4. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה בינונית, ומערבבים היטב לרוטב אחיד.
  5. מחממים במחבת שמן קנולה לטיגון חצי עמוק. יוצרים מהבלילה לביבות באמצעות שתי כפות ומעבירים בזהירות לשמן החם. מטגנים את הלביבות 2 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  6. מניחים בצלחת הגשה את הלביבות החמות ויוצקים עליהן או לידן מרוטב היוגורט. מגישים מיד.