המתכונים באדיבות רינת צדוק מ"מאפיית לחמים" בתל אביב.

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

אוזני המן מלוחות במילוי קוביות תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מרכיבים (30-25 אוזני המן)

לבצק

  • 350 גרם ( 1/2 2 כוסות) קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 250 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנטנות
  • 70 מ"ל (1/3 כוס) מים קרים

למילוי

  • 3-4 תפוחי אדמה קלופים
  • 5-4 כפות שמן זית או חמאה
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מיונז

לציפוי

  • 100 גרם שומשום
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

הבצק

  1. שמים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון ומעבדים כמה שניות, כדי שיתערבבו.
  2. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכמה פולסים, רק עד שמתקבל בצק מפורר ולא אחיד.
  3. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד שכמעט נוצר גוש בצק – עדיין צריכים להיראות גושי חמאה קטנטנים וברורים (חשוב מאוד להפסיק את העיבוד בשלב זה, מפני שעיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  4. עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד, מועכים אותו בעזרת הידיים לצורת מלבן ומניחים במקרר לשעה.

המלית

  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
  2. מחממים במחבת גדולה את השמן (או החמאה) על אש בינונית. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 10-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם משחימים אך לא מתרככים מדי.
  3. מורידים מהאש ומצננים.
  4. מערבבים את תפוחי האדמה הקרים עם שאר מרכיבי המילוי.

המילוי והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את השומשום בקערה בינונית.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-2 מ"מ.
  4. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ באמצעות טבעת מתכת או כוס.
  5. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה. טובלים את צדם המוברש בשומשום ומניחים אותם על משטח העבודה כשצדם המצופה פונה כלפי מטה.
  6. מברישים את צדם העליון של העיגולים במעט ביצה טרופה. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים מעליה את הבצק משלושה כיוונים, לקבלת צורה של אוזן המן. מהדקים בעדינות.
  7. מניחים את אוזני ההמן בתבנית כשהן מרוחקות מעט זו מזו. אופים 18-15 דקות, עד שהן מזהיבות. אם התבנית אינה יכולה להכיל את כל אוזני ההמן אופים אותן בשני סבבים, כשבזמן אפיית הסבב הראשון שומרים את שאר אוזני ההמן במקרר.

טיפ

  • אפשר להקפיא את אוזני ההמן לפני האפייה. הן יישמרו במקפיא כחודש, בכלי אטום היטב. לפני ההגשה מעבירים אותן היישר מהמקפיא לתנור שחומם ל-180 מעלות, ואופים 22-18 דקות.

אוזני המן מלוחות במילוי תרד וגבינות

מרכיבים (30-25 אוזני המן)

לבצק

  • 350 גרם ( 1/2 2 כוסות) קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 250 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנטנות
  • 70 מ"ל (1/3 כוס) מים קרים

למילוי

  • 4-3 כפות שמן זית או חמאה
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 250 גרם עלי תרד
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 250 גרם גבינת פטה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט

לציפוי

  • 150 גרם (כ-1/2 1 כוסות) תערובת זרעים: שומשום, פרג, קצח, פשתן וקוואקר
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

הבצק

  1. שמים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון ומעבדים כמה שניות, כדי שיתערבבו.
  2. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכמה פולסים, רק עד שמתקבל בצק מפורר ולא אחיד.
  3. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד שכמעט נוצר גוש בצק – עדיין צריכים להיראות גושי חמאה קטנטנים וברורים (חשוב מאוד להפסיק את העיבוד בשלב זה, מפני שעיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  4. עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד, מועכים אותו בעזרת הידיים לצורת מלבן ומניחים במקרר לשעה.

המלית

  1. מחממים במחבת גדולה או בסיר את שמן הזית (או החמאה). מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים את השום והתרד, ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  3. מערבבים, מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון.
  4. מערבבים בקערה את הריקוטה, הפטה, הביצה והקמח.
  5. מוסיפים לקערה את תערובת התרד הקרה ומערבבים.

המילוי והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את הזרעים בקערה בינונית.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-2 מ"מ.
  4. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ באמצעות טבעת מתכת או כוס.
  5. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה. טובלים את צדם המוברש בתערובת הזרעים ומניחים אותם על משטח העבודה כשצדם המצופה פונה כלפי מטה.
  6. מברישים את צדם העליון של העיגולים במעט ביצה טרופה. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים מעליה את הבצק משלושה כיוונים, לקבלת צורה של אוזן המן. מהדקים בעדינות.
  7. מניחים את אוזני ההמן בתבנית כשהן מרוחקות מעט זו מזו. אופים 18-14 דקות, עד שהן מזהיבות. אם התבנית אינה יכולה להכיל את כל אוזני ההמן אופים אותן בשני סבבים, כשבזמן אפיית הסבב הראשון שומרים את שאר אוזני ההמן במקרר.

טיפ

  • אפשר להקפיא את אוזני ההמן לפני האפייה. הן יישמרו במקפיא כחודש, בכלי אטום היטב. לפני ההגשה מעבירים אותן היישר מהמקפיא לתנור שחומם ל-180 מעלות, ואופים 22-18 דקות.

אוזני המן מלוחות במילוי בטטות מקורמלות, אגוזים וגבינת עזים

מרכיבים (30-25 אוזני המן)

לבצק

  • 350 גרם ( 1/2 2 כוסות) קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 250 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנטנות
  • 70 מ"ל (1/3 כוס) מים קרים

למילוי

  • 2 בטטות בינוניות
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם (1/4 כוס פחות 1 כף) סוכר חום
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 גליל גבינת "פרומעז"
  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך

לציפוי

  • 100 גרם שומשום שחור ושומשום לבן (אם לא משיגים שומשום שחור, אפשר להשתמש רק בשומשום לבן)
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

הבצק

  1. שמים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון ומעבדים כמה שניות, כדי שיתערבבו.
  2. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכמה פולסים, רק עד שמתקבל בצק מפורר ולא אחיד.
  3. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד שכמעט נוצר גוש בצק – עדיין צריכים להיראות גושי חמאה קטנטנים וברורים (חשוב מאוד להפסיק את העיבוד בשלב זה, מפני שעיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  4. עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד, מועכים אותו בעזרת הידיים לצורת מלבן ומניחים במקרר לשעה.

המלית

  1. חותכים את הבטטות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
  2. מחממים בסיר את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבטטות, הסוכר, המלח, הפלפל והשום. מטגנים 7-5 דקות, תוך ערבוב מדי, פעם עד שהבטטות מתרככות מעט.
  3. מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון.
  4. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות וקוצצים גס את האגוזים. מערבבים עם תערובת הבטטות הקרה - בעדינות, כדי שחתיכות הבטטה יישארו שלמות ולא יהפכו לעיסה.

המילוי והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את השומשום בקערה בינונית.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-2 מ"מ.
  4. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ באמצעות טבעת מתכת או כוס.
  5. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה. טובלים את צדם המוברש בשומשום ומניחים אותם על משטח העבודה כשצדם המצופה פונה כלפי מטה.
  6. מברישים את צדם העליון של העיגולים במעט ביצה טרופה. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים מעליה את הבצק משלושה כיוונים, לקבלת צורה של אוזן המן. מהדקים בעדינות.
  7. מניחים את אוזני ההמן בתבנית כשהן מרוחקות מעט זו מזו. אופים 18-14 דקות, עד שהן מזהיבות. אם התבנית אינה יכולה להכיל את כל אוזני ההמן אופים אותן בשני סבבים, כשבזמן אפיית הסבב הראשון שומרים את שאר אוזני ההמן במקרר.

טיפ

  • אפשר להקפיא את אוזני ההמן לפני האפייה. הן יישמרו במקפיא כחודש, בכלי אטום היטב. לפני ההגשה מעבירים אותן היישר מהמקפיא לתנור שחומם ל-180 מעלות, ואופים 22-18 דקות.

אוזני המן במילוי גבינת עזים, אגוזים ודבש

מרכיבים (30-25 אוזני המן)

לבצק

  • 350 גרם ( 1/2 2 כוסות) קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 250 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנטנות
  • 70 מ"ל (1/3 כוס) מים קרים

למילוי

  • 1 גליל גבינת "פרומעז"
  • 50 גרם (1/2 כוס) כוס אגוזי מלך
  • 4 כפות דבש
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

לציפוי ולקישוט

  • 100 גרם גבינת פקורינו או פרמזן, מגוררת דק
  • 1 ביצה טרופה
  • מעט דבש

אופן ההכנה

הבצק

  1. שמים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון ומעבדים כמה שניות, כדי שיתערבבו.
  2. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכמה פולסים, רק עד שמתקבל בצק מפורר ולא אחיד.
  3. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד שכמעט נוצר גוש בצק – עדיין צריכים להיראות גושי חמאה קטנטנים וברורים (חשוב מאוד להפסיק את העיבוד בשלב זה, מפני שעיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  4. עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד, מועכים אותו בעזרת הידיים לצורת מלבן ומניחים במקרר לשעה.

המילוי והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את הגבינה המגוררת בקערה בינונית.
  3. משטחים את האגוזים בתבנית קטנה וקולים אותם בתנור במשך 4-3 דקות (השגיחו עליהם בזמן הקלייה, כדי שלא יישרפו).
  4. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות, ומערבבים אותה עם שאר מרכיבי המילוי.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-2 מ"מ.
  6. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ באמצעות טבעת מתכת או כוס.
  7. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה. טובלים את צדם המוברש בגבינה המגוררת ומניחים אותם על משטח העבודה כשצדם המצופה פונה כלפי מטה.
  8. מברישים את צדם העליון של העיגולים במעט ביצה טרופה. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים מעליה את הבצק משלושה כיוונים, לקבלת צורה של אוזן המן. מהדקים בעדינות.
  9. מניחים את אוזני ההמן בתבנית כשהן מרוחקות מעט זו מזו. אופים 18-14 דקות, עד שהן מזהיבות. אם התבנית אינה יכולה להכיל את כל אוזני ההמן אופים אותן בשני סבבים, כשבזמן אפיית הסבב הראשון שומרים את שאר אוזני ההמן במקרר.לאחר שאוזני ההמן מצטננות מעט מטפטפים עליהן מעט דבש.

טיפ

  • אפשר להקפיא את אוזני ההמן לפני האפייה. הן יישמרו במקפיא כחודש, בכלי אטום היטב. לפני ההגשה מעבירים אותן היישר מהמקפיא לתנור שחומם ל-180 מעלות, ואופים 22-18 דקות.