מתכון של שרה פיירברג מקרית ים.
מרכיבים
- 1 כוס קמח תופח
- 1/4 כוס קמח תירס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
- מערבבים את שני סוגי הקמח והתבלינים.
- מוסיפים את השמן ומערבבים עד שנוצר תערובת פירורית.
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הכלי.
- יוצרים מהבצק כיכר מוארכת קטנה. מניחים על גבי המצרכים שבסיר החמין לפני שמעבירים אותו לפלטה החשמלית או לתנור.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע בהגשת אסנת לסטר