מרכיבים (כ‭70-‬ מקלונים)

לבצק
  • ‭3 1/2‬ כוסות ‭500)‬ גרם) קמח
  • 1 כוס ‭125)‬ גרם) קמח מלא
  • 2 חלמונים
  • 1 גביע ‭200)‬ מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 400 גרם חמאה או 200 גרם חמאה + 200 גרם מרגרינה (השימוש במרגרינה יהפוך את המקלונים למעט יותר פריכים)

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • ‭1/2‬ כוס גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.
  2. שמים במכל מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים כמה פעמים בהפסקות ‭")‬פולסים‭("‬ עד לקבלת בצק.
  3. מוציאים את הבצק מהמעבד ולשים אותו רק עד שהוא הופך לאחיד (אם הבצק דביק מדי מוסיפים בהדרגה ‭3-2‬ כפות קמח).
  4. מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים ל‭3-‬ חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1 ס"מ.
  5. חותכים כל עלה לפסים ברוחב 1 ס"מ, אוחזים בכל פס בצק בקצוות בשתי הידיים ומסובבים לכיוונים הפוכים לקבלת צורת בורג.
  6. מניחים את המקלות בתבנית, מברישים בביצה הטרופה וזורים מעל גבינה.
  7. אופים 15 דקות עד הזהבה. מצננים לגמרי ושומרים בקופסה אטומה ‭4-3‬ ימים. אפשר להקפיא את המקלונים עד שבועיים ולחמם לפני ההגשה.