עוגיות פולניות מטוגנות, שקיבלו את שמן בשל צורתן.

מרכיבים (כ-30 עוגיות)

  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 50 גרם (6 כפות) אבקת סוכר
  • 50 מ"ל (מעט פחות מ-1/4 כוס) שמנת מתוקה
  • 200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח
  • 40 מ"ל (3 כפות) רום
  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר לפיזור
  • קינמון לפיזור (בערך כפית אחת, לפי הטעם)

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את הביצה, החלמונים, המלח ואבקת הסוכר. מקציפים כ-5 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף, עד שהשמנת נבלעת בתערובת.
  3. מחליפים את המקצף בוו הלישה, ומוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך כדי לישה. ממשיכים ללוש ומוסיפים את הרום. לשים כ-5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך, גמיש ולא דביק (במידת הצורך מוסיפים עוד קצת קמח או שמנת מתוקה). מעבירים לקערה, מכסים היטב ומצננים כשעה במקרר.
  4. מעבירים למשטח עבודה ומרדדים לעלה דק (כ-3-2 מ"מ). בעזרת סכין חדה (או גלגלת לפיצה) חותכים את העלה באלכסון, כך שנוצרים מעוינים באורך כ-4 ס"מ וברוחב כ-2 ס"מ.
  5. חורצים במרכז כל מעוין חריץ קטן (באורך כס"מ). מעבירים את אחד מקצותיו של כל מעוין דרך החריץ, כך שנוצרת מעיין לולאה שמסובבת סביב עצמה.
  6. בינתיים מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק. השמן צריך להיות בטמפרטורה של כ-170 מעלות (אם הוא לא יהיה חם מספיק, העוגיות יספגו הרבה שמן בזמן הטיגון; ואם הוא יהיה חם מדי, העוגיות יישרפו מבחוץ לפני שהפנים יתבשל).
  7. מערבבים בקערית קטנה את אבקת הסוכר עם הקינמון.
  8. מטגנים בכל פעם כשלוש כנפיים (הן יתפחו באופן משמעותי בטיגון). לאחר כדקה בשמן הופכים כל כנף לצדה השני בעזרת שני מזלגות, וממשיכים בטיגון עד שהן מקבלות צבע חום-זהוב עמוק.
  9. מוציאים את הכנפיים מהסיר בעזרת כף מחוררת ומניחים במסננת. בוזקים עליהן מיד, בעודן חמות, מתערובת אבקת הסוכר והקינמון.
  10. מומלץ לאכול באותו יום, או לשמור בקופסה אטומה היטב עד למחרת (אצלנו הכל חוסל באותו הערב...)