עוגיות פולניות מטוגנות, שקיבלו את שמן בשל צורתן.
מרכיבים (כ-30 עוגיות)
- 1 ביצה
- 2 חלמונים
- 1/2 כפית מלח
- 50 גרם (6 כפות) אבקת סוכר
- 50 מ"ל (מעט פחות מ-1/4 כוס) שמנת מתוקה
- 200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח
- 40 מ"ל (3 כפות) רום
- שמן לטיגון
- אבקת סוכר לפיזור
- קינמון לפיזור (בערך כפית אחת, לפי הטעם)
אופן ההכנה
- שמים בקערת המיקסר את הביצה, החלמונים, המלח ואבקת הסוכר. מקציפים כ-5 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף, עד שהשמנת נבלעת בתערובת.
- מחליפים את המקצף בוו הלישה, ומוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך כדי לישה. ממשיכים ללוש ומוסיפים את הרום. לשים כ-5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך, גמיש ולא דביק (במידת הצורך מוסיפים עוד קצת קמח או שמנת מתוקה). מעבירים לקערה, מכסים היטב ומצננים כשעה במקרר.
- מעבירים למשטח עבודה ומרדדים לעלה דק (כ-3-2 מ"מ). בעזרת סכין חדה (או גלגלת לפיצה) חותכים את העלה באלכסון, כך שנוצרים מעוינים באורך כ-4 ס"מ וברוחב כ-2 ס"מ.
- חורצים במרכז כל מעוין חריץ קטן (באורך כס"מ). מעבירים את אחד מקצותיו של כל מעוין דרך החריץ, כך שנוצרת מעיין לולאה שמסובבת סביב עצמה.
- בינתיים מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק. השמן צריך להיות בטמפרטורה של כ-170 מעלות (אם הוא לא יהיה חם מספיק, העוגיות יספגו הרבה שמן בזמן הטיגון; ואם הוא יהיה חם מדי, העוגיות יישרפו מבחוץ לפני שהפנים יתבשל).
- מערבבים בקערית קטנה את אבקת הסוכר עם הקינמון.
- מטגנים בכל פעם כשלוש כנפיים (הן יתפחו באופן משמעותי בטיגון). לאחר כדקה בשמן הופכים כל כנף לצדה השני בעזרת שני מזלגות, וממשיכים בטיגון עד שהן מקבלות צבע חום-זהוב עמוק.
- מוציאים את הכנפיים מהסיר בעזרת כף מחוררת ומניחים במסננת. בוזקים עליהן מיד, בעודן חמות, מתערובת אבקת הסוכר והקינמון.
- מומלץ לאכול באותו יום, או לשמור בקופסה אטומה היטב עד למחרת (אצלנו הכל חוסל באותו הערב...)
- מתכונים נוספים של עודד מזרחי והמלצות על מקומות שווים בלונדון - בבלוג "איש אנד צ'יפס"