מרכיבים (10 מנות)

  • 1 ק"ג סלק (רצוי שהסלקים יהיו כמה שיותר קטנים)
  • קרוטונים מ-3 פרוסות לחם דגנים (מכינים אותם בקלי קלות: חותכים את הלחם לקוביות, מזלפים עליו שמן זית ואופים 10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות)
  • 2 עגבניות בינוניות
  • 1 פלפל אדום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון

להגשה
  • 200 מ"ל קרם פרש או מסקרפונה או שמנת חמוצה
  • שמן זית
  • עלי בזיליקום

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את הסלקים (לא לקלף אותם). מכסים אותם במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהם מתרככים. מקררים מעט, מקלפים וחותכים גס.
  2. בזמן שהסלקים מתבשלים קולים את הפלפל והעגבניות. הפלפל: מניחים ישירות על להבת הכיריים וקולים כ-5 דקות מכל צד (הקליפה תתפחם, וזה בסדר גמור). מצננים בתוך שקית סגורה. מוציאים מהשקית, מקלפים ונפטרים מהגרעינים. העגבניות: קולים קצרות מכל הצדדיים, עד שהן מעט נשרפות.
  3. טוחנים היטב את כל המרכיבים. מסננים ומתקנים תיבול.
  4. מוזגים את הגספצ'ו לכוסות או צלחות מרק. מוסיפים לכל מנה כף של קרם פרש, יוצקים מעט שמן זית ומקשטים בכמה עלי בזיליקום.

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות