מרכיבים (10 מנות)
- 1 ק"ג סלק (רצוי שהסלקים יהיו כמה שיותר קטנים)
- קרוטונים מ-3 פרוסות לחם דגנים (מכינים אותם בקלי קלות: חותכים את הלחם לקוביות, מזלפים עליו שמן זית ואופים 10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות)
- 2 עגבניות בינוניות
- 1 פלפל אדום
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- 200 מ"ל קרם פרש או מסקרפונה או שמנת חמוצה
- שמן זית
- עלי בזיליקום
אופן ההכנה
- שמים בסיר את הסלקים (לא לקלף אותם). מכסים אותם במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהם מתרככים. מקררים מעט, מקלפים וחותכים גס.
- בזמן שהסלקים מתבשלים קולים את הפלפל והעגבניות. הפלפל: מניחים ישירות על להבת הכיריים וקולים כ-5 דקות מכל צד (הקליפה תתפחם, וזה בסדר גמור). מצננים בתוך שקית סגורה. מוציאים מהשקית, מקלפים ונפטרים מהגרעינים. העגבניות: קולים קצרות מכל הצדדיים, עד שהן מעט נשרפות.
- טוחנים היטב את כל המרכיבים. מסננים ומתקנים תיבול.
- מוזגים את הגספצ'ו לכוסות או צלחות מרק. מוסיפים לכל מנה כף של קרם פרש, יוצקים מעט שמן זית ומקשטים בכמה עלי בזיליקום.
- רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין
שבקיבוץ מעברות