מרכיבים
15 יחידות בתבנית שקעים
- 1 1/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 2 ביצים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב
- 125 גרם גבינה לבנה 9% שומן
- 1/4 כוס גבינה בולגרית מגוררת
- 1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
- שמים בקערה את הקמח, המלח והפלפל, ומערבבים.
- שמים בקערה נפרדת את הביצים, השמן, החלב ושתי הגבינות, ומערבבים היטב.
- יוצקים את תערובת הגבינות אל קערת הקמח ומערבבים בכמה שפחות בחישות, רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
- מוסיפים את הזיתים ומערבבים רק עד לפיזור אחיד.
- יוצקים את התערובת לשקעים ואופים 25 דקות, עד הזהבה.
- מגישים חם.
גיוון
- רצוי להגיש את המאפינס לצד יוגורט מתובל: מערבבים 2 גביעי יוגורט, 1 צרור שמיר קצוץ, 1 שן שום קלופה וקצוצה, קליפה מגוררת מלימון אחד, מלח ופלפל שחור.