מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
- 90 גרם (2/3 כוס) קמח לבן
- 3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
- 4 גרם (1/2 כף) סודה לשתייה
- 3 גרם (1 כפית) אגוז מוסקט טחון
- 3 גרם (1 כפית) ג'ינג'ר טחון
- 45 גרם (1/3 כוס) קמח מלא
- 20 גרם (2 כפות) צימוקים לבנים או כהים
- 30 גרם (1/3 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס
- 20 גרם (2 כפות) משמשים יבשים קצוצים גס
- 20 גרם (2 כפות) תמרים יבשים קצוצים גס
- 20 גרם (2 כפות) שזיפים יבשים קצוצים גס
- 25 גרם (1/4 כוס) בוטנים קצוצים גס
- 2 ביצים ועוד 1 חלמון בגודל L
- 110 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) סוכר לבן
- 110 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר חום
- 200 גרם גזר מגורד (כ-3 גזרים גדולים)
- 110 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) שמן
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.
- מערבבים את הקמח הלבן עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המוסקט והג'ינג'ר.
- מערבבים את הקמח המלא עם הפירות היבשים והבוטנים.
- מתקינים במיקסר את המקצף. שמים את הביצים ואת שני סוגי הסוכר בקערת המיקסר ומקציפים כ-5 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים את השמן בהדרגה בזרם דק.
- מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים את שתי תערובות הקמח. ברגע שהקמח נבלע בתערובת הביצים מוסיפים את הגזר וממשיכים לערבל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (עיבוד יתר יפגע במרקם של העוגה).
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
- שף-קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת הפטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים
"