מרכיבים (כ-4 מנות)

  • 3-2 פרוסות לחם ישן
  • כ-1 ליטר מרק עוף חם או מים חמים (כאן תמצאו מתכון של ציר עוף מהיר)
  • שמן זית איכותי
  • 1 בצל גדול
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כרשה או קישוא חתוכים לקוביות קטנות (לא חייבים)
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 עגבנייה מרוסקת או 2 כפות רסק עגבניות מדוללות ב-1/2 כוס מים
  • 1 חבילת עלי מנגולד, העלים והגבעולים קצוצים בנפרד, או 1/2 חבילת עלי תרד, קצוצים ללא הגבעולים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 עלה דפנה
  • 4 ענפי טימין
  • 1/2 קופסה (כ-250 גרם) שימורי שעועית ברוטב עגבניות או שעועית לבנה מבושלת

אופן ההכנה

  1. חותכים או קורעים את הלחם לפיסות גסות, ושמים בקערה. מרתיחים כוס ממרק העוף (או המים ויוצקים על הלחם. מניחים בצד.
  2. מחממים במחבת מעט שמן זית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
  3. מוסיפים את הכרשה (או קישוא), הפלפל האדום והעגבנייה המרוסקת. אם משתמשים בעלי מנגולד, מוסיפים גם את הגבעולים הקצוצים. מתבלים במלח, פלפל, עלה דפנה וטימין, ומבשלים כ-15 דקות, עד שהירקות מתרככים.
  4. מוסיפים את המרק (או המים) ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
  5. מוסיפים את עלי המנגולד (או התרד) ואת השעועית.
  6. מוסיפים גם את הלחם למרק (אם הוא הושרה במים, סוחטים אותו קודם). מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כמה דקות על אש נמוכה.
  7. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים 4-3 כפות של שמן זית. מערבבים שוב ומגישים עם שמן זית ופלפל גרוס נוסף בצד.