אניה קירשנבאום מרמת ישי קיבלה את המתכון הזה מסבתה, חיה ופריק.
מרכיבים (סיר פלא או תבנית בקוטר 28 ס"מ)
לקרם- 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
- 4 כפות (50 גרם) סוכר
- 2 כפות (30 מ"ל) מים
- 1 כף (15 גרם) שמן או חמאה
לציפוי התבנית
- מרגרינה או חמאה
- 1/2 1 כפות סוכר
- 3 ביצים
- קורט מלח
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
- 2 שקיות (20 גרם) אבקת אפייה
- 2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
- 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1/2 כוס (100 גרם) שמן
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
אופן ההכנה
הקרם- שמים את הקקאו והסוכר בסיר קטן. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך בחישה.
- מחממים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס ומתקבל קרם חלק.
- מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה (או השמן) ובוחשים עד שהיא נטמעת לחלוטין בקרם.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תחתית ודפנות סיר הפלא, ומפזרים עליהן סוכר. מנערים את הסוכר העודף.
- מקציפים את הביצים עם המלח במשך כדקה.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. לאחר שהוא נטמע בתערובת מקציפים עוד 6-5 דקות.
- מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את אבקת האפייה, סוכר הווניל וקליפת התפוז המגוררת.
- ממשיכים בהקצפה ומוסיפים גם את הקוקוס. מוסיפים בהדרגה גם את מיץ התפוזים והשמן, ולבסוף את הקמח, כף אחרי כף. מערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
- יוצקים 3/4 מהתערובת לסיר.
- באמצעות כף יוצקים על התערובת מחצית מהקרם.
- יוצקים את יתרת התערובת לסיר ומזלפים עליה את הקרם שנותר.
- אופים כחצי שעה ללא מכסה. מכסים ואופים חצי שעה נוספת. אם אופים את העוגה בתבנית רגילה זמן האפייה מתקצר – התחילו לבדוק אם היא מוכנה לאחר 40 דקות בתנור.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר