אניה קירשנבאום מרמת ישי קיבלה את המתכון הזה מסבתה, חיה ופריק.

מרכיבים (סיר פלא או תבנית בקוטר 28 ס"מ)

לקרם
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
  • 4 כפות (50 גרם) סוכר
  • 2 כפות (30 מ"ל) מים
  • 1 כף (15 גרם) שמן או חמאה

לציפוי התבנית

  • מרגרינה או חמאה
  • 1/2 1 כפות סוכר

לעוגה
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 2 שקיות (20 גרם) אבקת אפייה
  • 2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח

אופן ההכנה

הקרם
  1. שמים את הקקאו והסוכר בסיר קטן. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך בחישה.
  2. מחממים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס ומתקבל קרם חלק.
  3. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה (או השמן) ובוחשים עד שהיא נטמעת לחלוטין בקרם.


העוגה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תחתית ודפנות סיר הפלא, ומפזרים עליהן סוכר. מנערים את הסוכר העודף.
  2. מקציפים את הביצים עם המלח במשך כדקה.
  3. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. לאחר שהוא נטמע בתערובת מקציפים עוד 6-5 דקות.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את אבקת האפייה, סוכר הווניל וקליפת התפוז המגוררת.
  5. ממשיכים בהקצפה ומוסיפים גם את הקוקוס. מוסיפים בהדרגה גם את מיץ התפוזים והשמן, ולבסוף את הקמח, כף אחרי כף. מערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
  6. יוצקים 3/4 מהתערובת לסיר.
  7. באמצעות כף יוצקים על התערובת מחצית מהקרם.
  8. יוצקים את יתרת התערובת לסיר ומזלפים עליה את הקרם שנותר.
  9. אופים כחצי שעה ללא מכסה. מכסים ואופים חצי שעה נוספת. אם אופים את העוגה בתבנית רגילה זמן האפייה מתקצר – התחילו לבדוק אם היא מוכנה לאחר 40 דקות בתנור.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר