זוכרים שבשבוע שעבר דיברנו על מתכוני מזווה? למי שלא קרא את מה שכתבתי בנושא, מדובר במתכונים שבהם כמעט לא צריך מרכיבים טריים מהמקרר, כך שאם יש לכם מזווה מצויד היטב תוכלו להכין אותם בהתרעה של רגע, בלי שתצטרכו ללכת לסופר ולהתחמש.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

אז היום יש מרק עגבניות תוניסאי. ראשית עלי להתנצל בפני קוראי התוניסאים. אהיה הראשונה להודות: אני לא מבינה גדולה במטבח התוניסאי. אני קוראת למרק תוניסאי כי מולי קאצן, שעל המתכון שלה התבססתי, קראה לו כך. אם המרק הזה לא קשור כהוא זה למורשת הקולינרית המפוארת - אך לצערי הלא ממש מוכרת לי - של העדה התוניסאית, אנא סלחו לי תוניסאים יקרים.

על אף חוסר הבהירות לגבי האותנטיות של המרק, לגבי הטעם אין לי ספק. נכון שבדרך כלל כשאתם טועמים מרק אתם יודעים למה לצפות? המרק הזה הוא לגמרי לא מה שמצפים שיהיה. יש בו עגבניות וחומוס ועדשים, אבל הוא ממריא הרבה מעבר לטעמים המקובלים: הוא חמצמץ, עשיר ומתובל באופן מיוחד, שקושר ביחד את כל הטעמים ומוציא מהם את המקסימום. בתור בונוס, הוא ממש בריא, מלא בעגבניות וקטניות, וגם דל בשומן - יש רק 2 כפות שמן זית על סיר ענק של מרק. אה, והוא גם פרווה, ללא גלוטן וטבעוני. מה עוד צריך?

יש לכם שתי אופציות בנוגע לחומוס. אתם יכולים להשרות חומוס יבש ולבשל אותו בעצמכם, או שאתם יכולים להתחיל ישירות משתי קופסאות שימורים של חומוס מבושל. שתי האופציות טעימות - הראשונה זולה יותר, השנייה חוסכת קצת זמן ומצריכה פחות התכוננות מראש.

מרק עגבניות תוניסאי

מבוסס על: מתכון של מולי קאצן, מתוך הספר Vegetable Heaven,, עם שינויים קלים שלי

עלות: כ-16 שקל, כמה שקלים יותר אם משתמשים בחומוס משומר

כמות: כ-8 מנות

מרכיבים
  • 1 כוס גרגירי חומוס יבשים או 2 קופסאות גרגירי חומוס משומרים
  • 1 כוס עדשים בצבע האהוב עליכם (אני מעדיפה ירוקות, הן פחות מתפרקות)
  • 1 מקל קינמון
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 1 כפיות זרעי כמון (בהחלט לא חובה - למרק יש טעם עדין יותר בלעדיהם, אז לשיקולכם)
  • 2 כפיות כמון
  • 3-2 עלי דפנה
  • 1 קופסת שימורים גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה
  1. אם משתמשים בגרגירי חומוס יבשים, משרים אותם במים במשך לילה. מניחים את החומוס המושרה בסיר, מכסים במים עד לגובה של כמה ס"מ מעל הגרגירים, ומבשלים עד שעה-שעה וחצי, עד שהגרגירים מתרככים. מוסיפים את העדשים, מקל הקינמון ועוד מים, כדי שהכל יהיה מכוסה, ומבשלים עוד כחצי שעה (קצת פחות אם אתם משתמשים בעדשים כתומות) עד שהעדשים מרוככות אבל לא מתפרקות. אם אתם משתמשים בחומוס משומר, דלגו על הבישול של החומוס לבדו, והתחילו מבישול הגרגירים עם העדשים ומקל הקינמון.
  2. כשהכל מבושל מסלקים את מקל הקינמון, מסננים את מי הבישול שנשארו ושומרים בצד. תמדדו כמה סיננתם כי צריך להוסיף 6 כוסות נוזלים למרק - את מי הבישול של הקטניות ובנוסף להם כמה מים שצריך כדי להשלים ל-6 כוסות.
  3. מחממים את השמן בסיר נפרד. מטגנים את הבצל והשום במשך חמש דקות עד שהם מתחילים להתרכך מעט.
  4. מוסיפים את המלח, הכורכום, זרעי הכמון (אם משתמשים), הכמון ועלי הדפנה, ומטגנים עוד 3-2 דקות.
  5. מוסיפים את העגבניות ואת 6 כוסות הנוזלים, ומבשלים כ-15 דקות.
  6. מוסיפים את הקטניות המסוננות ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  7. מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. דגים החוצה את עלי הדפנה ומגישים חם.