מתוך ספרה החדש של אלינוער רבין, "עוגות ועוגיות" (הוצאת "קוראים").

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

עוגיות חמאה עם שקדים

מרכיבים (96 עוגיות)
  • 200 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 כוסות (300 גרם) קמח

לאפייה
  • 1 חלבון טרוף
  • 2/3 כוס (100 גרם) שקדים קלויים קצוצים

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר, וטורפים היטב במהירות גבוהה עם וו הגיטרה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח. מפסיקים את פעולת המיקסר ברגע שהקמח נטמע לחלוטין בחמאה.
  4. שוטחים את הבצק על צדה האחורי של תבנית שטוחה בגודל 30X40 ס"מ. מורחים בחלבון טרוף בעזרת מברשת, ומפזרים את השקדים.
  5. מניחים על הבצק נייר אפייה, ומרדדים בעדינות במערוך כדי להצמיד את השקדים לבצק.
  6. מסירים את הנייר ומסמנים בבצק (לא חותכים לגמרי) מלבנים בגודל 2.5X5 ס"מ.
  7. אופים 25-20 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר.
  8. מוציאים מהתנור וחותכים מיד לפי הסימון. מסירים מהתבנית בעזרת מרית מתכת (אם העוגיות הצטננו וקשה להסירן מהתבנית, מחממים כדקה נוספת בתנור).
  9. מצננים ושומרים בכלי סגור היטב. אפשר להקפיא ולהגיש בלי להפשיר.

עוגה בחושה עם שלושה גיוונים

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
  • 100 גרם חמאה מלוחה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כוסות (300 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (75 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה (לחלופין, אפשר לשמן אותה בחמאה, לפזר בה מעט קמח ולנער את העודפים).
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר, וטורפים היטב במהירות גבוהה עם וו הגיטרה.
  3. מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד, וטורפים היטב.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את המרכיבים הנותרים. יוצקים את התערובת לתבנית.
  5. אופים 40-30 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי. היזהרו מאפיית-יתר, שתייבש את העוגה.

גיוונים
  • עוגת שיש: יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית מוארכת. מוסיפים ליתרת התערובת שתי כפות קקאו כהה ושתי כפות חלב, מערבבים ויוצקים על השכבה הלבנה. מערבבים באמצעות סכין או מזלג כדי ליצור דוגמת שיש.
  • תפוחים: מקלפים ופורסים שני תפוחים, ומטגנים אותם חמש דקות במחבת עם מעט חמאה מלוחה ושתי כפות סוכר חום, עד שהם מזהיבים. מצננים מעט. שוטחים בתבנית מחצית מתערובת הבצק, מפזרים עליה את התפוחים ומכסים בתערובת שנותרה.
  • אגוזים וקינמון: מערבבים בקערית 3 כפות סוכר עם כף קינמון וחצי כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס. שוטחים בתבנית מחצית מתערובת הבצק, מפזרים עליה את האגוזים והסוכר, ומכסים בתערובת שנותרה.

טיפים
  • במקום לשמן את התבנית ולפזר קמח, אפשר לשים בצנצנת תערובת המורכבת מ-2/3 שומן ו-1/3 קמח ולערבל. מורחים את התבניות בתערובת באמצעות מברשת, ושומרים את הצנצנת בטמפרטורת החדר לשימוש חוזר.
  • נהוג לבדוק אם עוגה מוכנה בעזרת קיסם עץ – אך כשהעוגה גבוהה מתעוררת בעיה. יש פתרון: נועצים במרכז העוגה ספגטי לא מבושל ומוציאים. אם הספגטי מכוסה בבצק לח, ממשיכים לאפות.