מרכיבים (4 מנות)

לפירה

  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 4 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
  • מלח
  • מעט מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית

לבשר

  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים דק
  • 600 גרם בשר בקר טחון (אפשר להשתמש בבשר בקר מעורב עם שומן כבש)
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 4 גבעולי זעתר טריים, קצוצים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כמון טחון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית תבלין חוואייג' לקפה או בהרת (תערובת תבלינים עיראקית, להשיג בחנויות תבלינים)
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

להגשה

  • 60 גרם צנוברים

אופן ההכנה

הפירה
  1. מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח. מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות (חשוב שיהיו מכוסים במים), ומבשלים על להבה גבוהה כ-15 דקות או עד שהירקות מתרככים.
  2. מסננים את הירקות ממי הבישול, אך שומרים בצד את המים.
  3. מועכים את תפוחי האדמה והבטטות תוך כדי הוספה הדרגתית של מי הבישול, מיץ הלימון ושמן הזית, עד שמתקבל פירה במרקם הרצוי.

הבשר
  1. יוצקים את השמן למחבת עמוקה ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן על להבה בינונית תוך בחישה בכף עץ, כך שפירורי הבשר לא יידבקו זה לזה והמרקם יישאר פירורי.
  2. מוסיפים את השום, עשבי התיבול והתבלינים וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים.

ההגשה
  1. מניחים על צלחות ההגשה פירה, ויוצרים גומה במרכז כל צלחת.
  2. מניחים בכל גומה את תבשיל הבשר הטחון, מפזרים את הצנוברים ומגישים חם.