האיש הכניס לי ג'וק לראש: אני חייבת לפרסם מתכון שעושה שימוש בכל הסופגניות המיותרות שנשארות אחרי המסיבות בחנוכה. אתם יודעים למה אני מתכוונת: המארח של המסיבה בערב הנר השמיני מחליט שצריך לקנות שתי סופגניות ג'מבו לכל משתתף, כולל תינוקות - כי מה אם עד עכשיו הם לא אכלו מספיק? זו ההזדמנות האחרונה! אין מצב שבעצם נמאס להם והם לא רוצים יותר לראות סופגנייה בחיים!
אזהרת בישול בזול: אל תכינו את הפשטידה הזאת אם אתם לא באמת חושבים שמישהו יאכל אותה. אם הצלתם שמונה סופגניות והכנתם מהן פשטידה שאף אחד לא רצה לגעת בה ונזרקה אחר כבוד, ביזבזתם גם את הסופגניות וגם את יתר מרכיבי הפשטידה שנוספו אליהן. חבל. בטח ובטח אל תחזרו אלי כדי להתלונן שיש לפשטידה שעשויה משמונה (!!!) סופגניות טעם של סופגנייה ושנמאס לכם מסופגניות. הוזהרתם.
אם אתם לא יודעים אם תאהבו את הפשטידה או לא, או אם אין לכם מספיק סופגניות, אפשר בקלות להכין חצי כמות. אז... עדיין רוצים מתכון? קבלו:פשטידת סופגניות (Bread Pudding)
מאת: בישול בזול, בהשראת מתכון שפורסם במגזין בון אפטי ועוד כמה מתכונים בסגנון ברחבי הרשתעלות: כ-8 שקלים (בהנחה שהסופגניות בחינם. בטח יש מישהו בסביבה שישמח שתיקחו לו כמה)
כמות: כ-12 מנות
מרכיבים- 8 סופגניות בינוניות (או כמה פחות אם הסופגניות שלכם גדולות, לא ממש חשוב שהכמות תהיה מדויקת)
- 2 תפוחים (רצוי חמוצים)
- 1/4 כוס סוכר חום
- 10 גרם חמאה
- 2 כוסות חלב
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- מעט חמאה לשימון התבנית
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חוצים את הסופגניות ומרוקנים מהן את הריבה אם צריך. חותכים או קורעים כל סופגנייה לפיסות בגודל של כ-4 ס"מ.
- מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מעבירים את התפוחים לכלי המתאים לבישול במיקרוגל, ומבשלים במשך 2 דקות. מוציאים, מערבבים ומחזירים לעוד דקה, עד שהתפוחים מרוככים ברובם. מוסיפים את הסוכר החום והחמאה ומערבבים.
- טורפים בקערה אחרת את הביצים. מוסיפים את החלב והווניל ומערבבים.
- משמנים קלות בחמאה תבנית אפייה בינונית, ומסדרים בה את הסופגניות והתפוחים.
- יוצקים על הסופגניות והתפוחים את תערובת הביצים. מערבבים ומועכים מעט את התערובת כדי לוודא שכל פיסות הסופגנייה ספוגות בתערובת.
- אופים כחצי שעה, עד שהפשטידה מזהיבה.
- מגישים חם, רצוי מיד, ורצוי עם גלידת וניל.
- עוד מתכונים זולים וטיפים
– בבלוג בישול בזול