לביבות הירק האלה כל כך טעימות, שאף אחד לא ינחש שהן אפויות ולא מטוגנות. חוץ מזה, קל מאוד להכין אותן: מקפיצים כרובית, גזר ובצל, מערבבים עם שאר המרכיבים - ושולחים לתנור. בזמן האפייה יש להפוך את הלביבות, ממש כמו שעושים כשמטגנים אותן.

ללביבות האלה יש עוד כמה יתרונות: הן משביעות וגדושות בבריאות; מתאימות לכל ארוחה, לאו דווקא בחנוכה; ומתאימות גם לכל אחד - כולל הילדים. אם תקפידו לשמור על היחס בין המרכיבים - יותר כרובית, פחות גזר וממש מעט בצל - תקבלו לביבות מושלמות שאף פעם אינן מתפרקות.

אז קדימה, רוצו להכין אותן - כדי לכבד את האורחים בחנוכה או פשוט בשביל עצמכם.

מרכיבים (32-30 לביבות)

  • 1 כרובית בינונית שטופה וחתוכה לפרחים (750-700 גרם לאחר החיתוך)
  • 5-4 גזרים בינוניים (כ-300 גרם), קלופים וקצוצים גס
  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ גס (הכרובית, הגזר והבצל אמורים לשקול יחד לאחר החיתוך 1.1 ק"ג)
  • 3/4 כוס (110 גרם) קמח
  • 3 ביצים גדולות
  • 1/2 4 כפות חלב
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומברישים אותו בשכבה דקיקה של שמן זית. הכי קל לעשות זאת באמצעות מברשת עם שיערות (ולא מברשת סיליקון).
  2. מעבדים את הירקות בכמה סבבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי (תמונה 1).
  3. מחממים מעט שמן קנולה בווק או בסיר, ומוסיפים את הירקות.
  4. מטגנים הכול תוך כדי בחישה מתמדת כ-7 דקות (נפח הירקות יצטמצם עם הטיגון). מתבלים במלח ובפלפל. מצננים מעט.
  5. בוחשים את הקמח בהדרגה לתוך תערובת הירקות (אפשר להשאיר אותם בווק, וכך לחסוך כלים). רצוי לנפות בכל פעם חלק מהקמח מעל הירקות, לערבב עד שהוא נבלע לגמרי בתערובת ורק אז להוסיף עוד קמח.
  6. טורפים את הביצים עם החלב בקערה בינונית.
  7. מוסיפים את תערובת הביצים לירקות ומערבבים קצרות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת. זהו - קיבלתם תערובת לביבות!
  8. נוטלים כפות גדושה מתערובת הלביבות ומניחים בתבנית (התבנית תכיל 16 לביבות). משטחים מעט את הלביבות, ומעגלים את שוליהן כדי שיהיו יפות ואחידות. כדאי להשאיר רווח קטן בין לביבה ללביבה.
  9. אופים 10 דקות. מוציאים מהתנור והופכים את הלביבות (תמונה 2). בשלב זה אפשר להבריש אותן במעט שמן זית - לא חובה.
  10. מחזירים לתנור ואופים כ-15 דקות נוספות, עד שהלביבות מזהיבות היטב.
  11. מגישים חם/פושר או בטמפרטורת החדר.