זה לא שיש לנו משהו נגד לביבות תפוחי אדמה. באמת. אבל הפופולריות שלהן גורמת לפעמים לאנשים לשכוח שיש עוד מגוון עצום של חומרי גלם, טעמים ומרקמים שיכולים לקחת את הלביבות למקומות שונים ומלהיבים. אז הנה ארבעה רעיונות ללביבות קצת אחרות, אבל לפני זה - כמה טיפים שיהפכו אותן למושלמות:

  • חשוב להקפיד שלא יהיו נוזלים מיותרים בעיסת הלביבות. לכן, לפני שמוסיפים לה את הירקות חשוב להניח אותם במסננת ל-15-10 דקות ולהניח להם להגיר נוזלים. לאחר מכן יש לסחוט אותם היטב ביד – ורק אז להוסיפם לעיסה. כדי שהירקות יכילו כמה שפחות מים גם מומלץ לרכך אותם בתנור ולא לבשלם במים לפני המעיכה או הריסוק.
  • רצוי לטגן את הלביבות בשמן בעל טעם עדין, כמו קנולה או חמניות.
  • תמיד עדיף לטגן טיגון חצי עמוק, כלומר שגובה השמן יהיה 3-2 ס"מ והוא לא יגיע מעל למחצית גובה הלביבה. את השמן כדאי לחמם על להבה בינונית כדי שיתחמם היטב אך לא יישרף. עם זאת חשוב שהוא לא יהיה קר מדי – כי אז הלביבות יספגו אותו יותר.
  • כדאי לטגן בכל פעם 4-3 לביבות ולא יותר. שמים ביחד את כל כמות הלביבות שרוצים לטגן באותה פעם, הופכים אותן באותו זמן ומוציאים ביחד לנייר סופג.
  • אפשר כמובן לטגן לביבות בחמאה אם רוצים: ממיסים במחבת קוביית חמאה על להבה בינונית ומטגנים זמן ארוך יותר מאשר בשמן. כדאי לכסות את המחבת בשעת הטיגון בחמאה, ובין טיגון לטיגון להוסיף קוביית חמאה למחבת.
  • אפשר להכין לביבות עם כל קמח שאוהבים (לבן, מלא או שיפון), אך לא עם קמח תופח.
  • את הקמח שמוסיפים לעיסת הלביבות רצוי לנפות במסננת דקה או בנפה. כך לא ייווצרו גושים בעיסה והיא תהיה חלקה ויפה.
  • לביבות שהצטננו אפשר לחמם במשך 7-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

עוד בערוץ האוכל:

לביבות חציל קלוי, גבינת עזים, רוקט ומרווה עם רוטב טחינה-יוגורט

מרכיבים (20-15 יחידות)

  • 4 חצילים
  • 1 גליל גבינת עזים (למשל, "פרומעז"), מגוררת גס
  • 1 ביצה
  • 1/2 1 כוסות פירורי לחם
  • 1 צרור רוקט, קצוץ
  • עלים מענף מרווה אחד, קצוצים דק
  • מלח
  • פלפל שחור

להגשה

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט עזים או כבשים
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כף מחוקה כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מניחים את החצילים על להבת הכיריים וקולים אותם כ-8 דקות מכל צד, עד שקליפתם משחירה. מצננים קצת וקולפים.
  2. קוצצים את בשר החצילים גס ומעבירים למסננת דקה. מניחים מעל קערה שתקלוט את הנוזלים ומניחים על החציל משקולת (סיר קטן או צלחת). מניחים בצד ל-15 דקות.
  3. מעבירים את החצילים לקערה. מוסיפים את הגבינה, הביצה, פירורי הלחם, הרוקט והמרווה. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  4. יוצקים למחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומחממים. מניחים במחבת 4 כפות מהתערובת, כל אחת בנפרד. מטגנים 5-4 דקות מכל צד, עד שהלביבות מזהיבות. מטגנים כך את כל כמות הלביבות, ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. ההגשה: שמים בקערה בינונית את הטחינה, היוגורט, השום, הלימון, הכורכום, מלח ופלפל. מערבבים היטב לרוטב אחיד. מגישים לצד הלביבות החמות.

לביבות כרובית ובצל עם טחינה וסילאן ‭

מרכיבים (20-15 יחידות)
  • 2 כרוביות, שטופות ומופרדות לפרחים קטנים
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 20 גרם חמאה
  • 2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
  • אפשרות: 1/2 כוס צנוברים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כוס עירית או פטרוזיליה, קצוצות
  • לטיגון: שמן קנולה או חמניות

להגשה

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 2 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. שמים את פרחי הכרובית בקערה, יוצקים עליהם את שמן הזית, זורים מלח ופלפל ומערבבים. פורשים יריעת אלומיניום גדולה, מניחים במרכזה את הכרובית, עוטפים היטב ברדיד ומכניסים לתנור. אופים כ-40 דקות, עד שהפרחים מזהיבים. מצננים מעט.
  3. שמים את החמאה במחבת וממיסים. מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם כ-10 דקות, עד שהם מזהיבים היטב.
  4. שמים את הכרובית האפויה והבצל במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מעבירים לקערה.
  5. אם רוצים להוסיף צנוברים, שמים אותם במחבת יבשה וקולים 7-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים לקערת הכרובית והבצל.
  6. מוסיפים את הביצה, הקמח והעירית (או הפטרוזיליה), ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מתבלים במלח ובפלפל. אם התערובת דלילה מדי מוסיפים עוד מעט קמח. מערבבים.
  7. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק. מחליקים למחבת 4 כפות מהתערובת, כל אחת בנפרד. מטגנים 4-3 דקות מכל צד עד שהלביבות שחומות. מטגנים כך את כל כמות התערובת, ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
  8. ההגשה: שמים את הטחינה, הסילאן, מלח ופלפל בקערה ומערבבים לנוזל חלק. מגישים לצד הלביבות החמות.

לביבות תרד, שום אפוי ואגוזי מלך עם קרם פטה ולימון

מרכיבים (20-15 יחידות)
  • 1 ראש שום
  • 1 כף שמן זית
  • 1 ק"ג תרד טרי, שטוף היטב ומיובש
  • 20 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם (רצוי עבים, כמו פנקו – פירורי הלחם היפניים)
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים דק
  • לטיגון: שמן קנולה או חמניות

להגשה

  • 200 גרם גבינת פטה כבשים, מגוררת דק
  • 1/2 גביע ‭100)‬ מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. יוצקים על השום שמן זית, ועוטפים ברדיד אלומיניום. אופים כשעה, עד שהשום רך. מצננים.
  3. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את עלי התרד ומטגנים קלות, תוך ערבוב.
  4. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מערבבים וממשיכים לטגן כ-10 דקות, עד שהעלים רכים אך לא משחימים.
  5. מעבירים את התרד למסננת ומניחים מעל קערה. מניחים בצד ל-15 דקות.
  6. סוחטים את התרד היטב בידיים, וקוצצים אותו גס. מעבירים לקערה.
  7. מפרידים את השום האפוי לשיניים. לוחצים על השיניים, ומוציאים את תוכנן הרך לקערה.
  8. מוסיפים לקערה את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים את פירורי הלחם והאגוזים ומתבלים במעט מלח ופלפל. מערבבים לתערובת אחידה. אם מתקבלת תערובת דלילה מדי מוסיפים פירורי לחם לקבלת הסמיכות הרצויה.‭
  9. יוצקים למחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומחממים על להבה בינונית. מניחים במחבת 4 כפות מהתערובת, כל אחת בנפרד (נעזרים בכף נוספת). מטגנים את הלביבות 3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מטגנים כך את כל כמות הלביבות ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
  10. ההגשה: שמים את הגבינה המגוררת בקערה, מוסיפים את השמנת וקליפת הלימון ומערבבים. מגישים לצד הלביבות החמות.

לביבות דלעת, ג'ינג'ר וכוסברה עם קרם ריקוטה

מרכיבים (20-15 יחידות)
  • 500 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 1 כפות ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח לבן, מלא או שיפון
  • לטיגון: שמן קנולה או חמניות

לקרם הריקוטה

  • 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 קופסה (200 גרם) גבינת ריקוטה ללא מלח
  • 1/2 כוס עירית קצוצה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. שמים את קוביות הדלעת בקערה, יוצקים עליהן את שמן הזית וזורים מעט מלח ופלפל. מערבבים כך שיצופו היטב בתיבול. פורשים יריעת רדיד אלומיניום גדולה על משטח העבודה, מניחים במרכז את קוביות הדלעת ועוטפים היטב. אופים כ-45 דקות, עד שהקוביות מתרככות.
  3. שמים את הקוביות במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מעבירים את המחית לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את הג'ינג'ר, הכוסברה, הביצים והקמח. מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. יוצקים למחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומחממים על להבה בינונית. מניחים במחבת 4 כפות מהתערובת, כל אחת בנפרד. מטגנים 2 דקות מכל צד, עד שהלביבות מזהיבות. מטגנים כך את כל כמות התערובת, ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. הקרם: מקציפים את השמנת לקצפת רכה. שמים את גבינת הריקוטה בקערה אחרת, מוסיפים לה את הקצפת ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מוסיפים את העירית הקצוצה ומערבבים בעדינות עוד קצת. מגישים לצד הלביבות החמות.