מרכיבים (6 מנות)
- 6 סלקים קטנים בקליפתם, שטופים ונקיים
- 2 תפוזים
- 1 גביע (20 מ"ל) יוגורט (רצוי יוגורט עזים)
- 1 כפית עלי טרגון מיובשים
- 1 כפית עלי נענע, קצוצים
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום קטנה, קלופה וכתושה
- מעט כמון טחון
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ואופים 30־40 דקות. מוציאים מן התנור, מצננים מעט וקולפים ביד (אם הסלק לא אפוי דיו, הוא לא יתקלף. במקרה זה מכניסים לתנור לאפייה נוספת).
- חותכים כל סלק ל-8 פלחים ושמים בקערה.
- קולפים את התפוז בעזרת סכין כך שגם הקליפה הלבנה תוסר. פורסים לפלחים, וחוצים אותם. מוסיפים לסלק ומערבבים בעדינות.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית.
- יוצקים את הרוטב על הסלט סמוך ככל האפשר להגשה.