מרכיבים (6 מנות)

  • 6 סלקים קטנים בקליפתם, שטופים ונקיים
  • 2 תפוזים

לרוטב היוגורט
  • 1 גביע (20 מ"ל) יוגורט (רצוי יוגורט עזים)
  • 1 כפית עלי טרגון מיובשים
  • 1 כפית עלי נענע, קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום קטנה, קלופה וכתושה
  • מעט כמון טחון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ואופים 30־40 דקות. מוציאים מן התנור, מצננים מעט וקולפים ביד (אם הסלק לא אפוי דיו, הוא לא יתקלף. במקרה זה מכניסים לתנור לאפייה נוספת).
  3. חותכים כל סלק ל-8 פלחים ושמים בקערה.
  4. קולפים את התפוז בעזרת סכין כך שגם הקליפה הלבנה תוסר. פורסים לפלחים, וחוצים אותם. מוסיפים לסלק ומערבבים בעדינות.
  5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית.
  6. יוצקים את הרוטב על הסלט סמוך ככל האפשר להגשה.