מרכיבים (כ-30 דמפלינגס)

לבצק
  • 200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח
  • 50 מ"ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) מים
  • לחלופין, אפשר להשתמש בבצק קפוא קנוי, שהופשר במקרר (הבצק נמכר בחנויות המתמחות במזון מהמזרח הרחוק)

למילוי
  • 30 גרם פטריות שחורות מיובשות
  • 20 גרם (2 כפות) גזר קצוץ דק
  • 30 גרם (3 כפות) בצל ירוק קצוץ דק
  • 100 גרם בשר קצוץ. אפשר להשתמש בכל בשר שמתאים לקציצות – אני השתמשתי בחזה עוף
  • 1 כף שמן
  • כמה טיפות שמן שומשום
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית רוטב צדפות או רוטב סויה מתוק כהה
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1/2 כפית מלח

להגשה
  • רוטב סויה
  • חומץ שחור

אופן ההכנה

  1. מערבבים את המים והקמח בקערה, עד שנוצר בצק אחיד. עוטפים בפלסטיק נצמד ומניחים בצד לשעתיים, כדי שהבצק יתקשה מעט.
  2. משרים את הפטריות השחורות במים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות. סוחטים אותן וקוצצים דק.
  3. שמים את הפטריות בקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים.
  4. אם משתמשים בבצק מוכן, עוברים היישר לשלב הבא. אם מכינים את הבצק, מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים באמצעות כוס.
  5. מניחים חצי כפית מהמלית במרכז כל עיגול בצק. מרטיבים את שפתי העיגול במעט מים, מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים את השוליים. יוצרים קפלים בשוליים הקמורים של הבצק.
  6. משמנים את כלי הבמבוק. מסדרים את הדמפלינגס בתוכו (כמו בתמונה שמימין) ומניחים בסיר עם מים רותחים (המים אינם אמורים לגעת בדמפלינגס). מכסים את כלי הבמבוק ומאדים במשך 12 דקות.
  7. מגישים עם רוטב סויה וחומץ שחור.

  • מתוך הבלוג של מירי גולדנפלד ויוחי מנדיל - אליוליני