מרכיבים (כ-30 דמפלינגס)
לבצק- 200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח
- 50 מ"ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) מים
- לחלופין, אפשר להשתמש בבצק קפוא קנוי, שהופשר במקרר (הבצק נמכר בחנויות המתמחות במזון מהמזרח הרחוק)
- 30 גרם פטריות שחורות מיובשות
- 20 גרם (2 כפות) גזר קצוץ דק
- 30 גרם (3 כפות) בצל ירוק קצוץ דק
- 100 גרם בשר קצוץ. אפשר להשתמש בכל בשר שמתאים לקציצות – אני השתמשתי בחזה עוף
- 1 כף שמן
- כמה טיפות שמן שומשום
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1 כפית רוטב צדפות או רוטב סויה מתוק כהה
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית מלח
- רוטב סויה
- חומץ שחור
אופן ההכנה
- מערבבים את המים והקמח בקערה, עד שנוצר בצק אחיד. עוטפים בפלסטיק נצמד ומניחים בצד לשעתיים, כדי שהבצק יתקשה מעט.
- משרים את הפטריות השחורות במים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות. סוחטים אותן וקוצצים דק.
- שמים את הפטריות בקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים.
- אם משתמשים בבצק מוכן, עוברים היישר לשלב הבא. אם מכינים את הבצק, מקמחים את משטח העבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים באמצעות כוס.
- מניחים חצי כפית מהמלית במרכז כל עיגול בצק. מרטיבים את שפתי העיגול במעט מים, מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים את השוליים. יוצרים קפלים בשוליים הקמורים של הבצק.
- משמנים את כלי הבמבוק. מסדרים את הדמפלינגס בתוכו (כמו בתמונה שמימין) ומניחים בסיר עם מים רותחים (המים אינם אמורים לגעת בדמפלינגס). מכסים את כלי הבמבוק ומאדים במשך 12 דקות.
- מגישים עם רוטב סויה וחומץ שחור.
- מתוך הבלוג של מירי גולדנפלד ויוחי מנדיל - אליוליני