מרכיבים (6 מנות)

  • 3 חצילים בינוניים
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 4 עגבניות בשלות
  • 1 ראש שום
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות).
  2. חוצים את החצילים לאורכם, חורצים ב"בשר" החציל חתכים אלכסוניים. מעבירים את החצילים לתבנית, מפזרים מעליהם ככפית מלח ומברישים בשמן זית. מברישים גם את ראש השום בשמן זית ומוסיפים לתבנית.
  3. אופים כ-25 דקות או עד שהחציל מזהיב ותוכו רך לגמרי (בודקים בעזרת מזלג).
  4. מגררים את העגבניות, ללא הקליפות, בפומפייה, לקערה. מוציאים את תוכנן של שיני שם האפויות, מוסיפים לקערה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.