מרכיבים (6 מנות)
- 3 חצילים בינוניים
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 עגבניות בשלות
- 1 ראש שום
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות).
- חוצים את החצילים לאורכם, חורצים ב"בשר" החציל חתכים אלכסוניים. מעבירים את החצילים לתבנית, מפזרים מעליהם ככפית מלח ומברישים בשמן זית. מברישים גם את ראש השום בשמן זית ומוסיפים לתבנית.
- אופים כ-25 דקות או עד שהחציל מזהיב ותוכו רך לגמרי (בודקים בעזרת מזלג).
- מגררים את העגבניות, ללא הקליפות, בפומפייה, לקערה. מוציאים את תוכנן של שיני שם האפויות, מוסיפים לקערה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.