מרכיבים (4 מנות)

  • 2 פיתות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות כמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 2 חזות עוף חתוכים ל-4 נתחים לאורכם
  • 1 כף עלי מרווה טריים או 1 כפית אורגנו מיובש
  • מלח
  • פלפל שחור

להגשה
  • 5 עגבניות קצוצות
  • שמן זית
  • מיץ מ-1 לימון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אפשרות: 1 כוס עלי רוקט (ארוגולה) שטופים ומיובשים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חוצים כל פיתה לרוחבה, כך שנוצרים 4 עיגולים. מברישים את העיגולים במעט שמן זית ומפזרים עליהם כפית מהכמון. אופים 5 דקות, או עד שהפיתות מזהיבות יפה. מוציאים את הפיתות ומניחים בצד, אך לא מכבים את התנור.
  3. כותשים יחד את גרגרי הכוסברה והכמון הנותר - בעלי ובמכתש, או שפשוט מועכים אותם עם כף כבדה. מצפים את העוף בתערובת.
  4. מפזרים על הנתחים המתובלים גם את המרווה (או האורגנו) ומתבלים גם במלח ובפלפל.
  5. מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את נתחי העוף כ-2 דקות מכל צד, מעל להבה גבוהה, עד הזהבה. מעבירים לתנור ואופים 4 דקות.
  6. ההגשה: מערבבים העגבניות, מעט שמן זית, מיץ הלימון, המלח והפלפל. מניחים את ארבעת עיגולי הפיתה על צלחות הגשה. מניחים מעט עלי רוקט על כל פיתה (אם רוצים) מניחים עליהם מעט מסלט העגבניות ואת נתחי העוף ומגישים מיד.