הרוטב נפלא גם עם בקר וכבש.

מרכיבים (4 מנות)

  • 600 גרם (4 נתחים) חזה עוף נקי
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית לטיגון

לרוטב הצ'ימיצ'ורי

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה טריים
  • 1 כפית עלי אורגנו טריים
  • 1/4 כוס חומץ בן-יין אדום
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 פלפלון צ'ילי מיובש, חתוך גס
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. הרוטב: שומרים 2 כפות משמן הזית בצד, ויוצקים את השאר למעבד מזון. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים למחית גסה.
  2. חזה העוף: מתבלים את חזות העוף במלח ובפלפל. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את החזות כ-4 דקות מכל צד: כדקה מעל להבה גבוהה והשאר מעל להבה בינונית.
  3. ההגשה: מעבירים לצלחות, ויוצקים מלמעלה את הרוטב.

גיוון

  • אם רוצים להגיש את הרוטב באופן הקלאסי, מוותרים על העיבוד במעבד המזון וקוצצים את עשבי התיבול ואת הצ'ילי ידנית. מערבבים עם שאר המרכיבים. מתקבל רוטב גס יותר.