מרכיבים (8-6 מנות)
- 8-6 כרעי עוף (אפשר יותר ואפשר גם חלקי עוף אחרים)
- כ-2 כוסות שמן לטיגון העוף
- 30-25 שזיפים יבשים מגולענים (אפשר יותר אם רוצים)
- 5-4 תפוחים קלופים, מנוקים מגרעינים וחתוכים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ
- 2 כוסות דבש
- 2 כוסות יין אדום מתוק (יין קידוש)
- 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את השוקיים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
- מסננים את השמן לקערה ומשאירים את העוף בסיר.
- מפזרים על העוף את השזיפים היבשים ופרוסות התפוחים.
- מערבבים היטב את הדבש, היין, אבקת המרק וכוס אחת משמן הטיגון. יוצקים את הרוטב לסיר.
- מביאים את הנוזלים שבסיר לרתיחה. מכסים, מנמיכים למינימום את גובה הלהבה (כדאי אפילו לשים מפזר חום מתחת לסיר) ומבשלים כשעה, עד שהבשר שחום ורך מאוד.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר