מרכיבים (8-6 מנות)

  • 8-6 כרעי עוף (אפשר יותר ואפשר גם חלקי עוף אחרים)
  • כ-2 כוסות שמן לטיגון העוף
  • 30-25 שזיפים יבשים מגולענים (אפשר יותר אם רוצים)
  • 5-4 תפוחים קלופים, מנוקים מגרעינים וחתוכים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ

לרוטב
  • 2 כוסות דבש
  • 2 כוסות יין אדום מתוק (יין קידוש)
  • 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את השוקיים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
  2. מסננים את השמן לקערה ומשאירים את העוף בסיר.
  3. מפזרים על העוף את השזיפים היבשים ופרוסות התפוחים.
  4. מערבבים היטב את הדבש, היין, אבקת המרק וכוס אחת משמן הטיגון. יוצקים את הרוטב לסיר.
  5. מביאים את הנוזלים שבסיר לרתיחה. מכסים, מנמיכים למינימום את גובה הלהבה (כדאי אפילו לשים מפזר חום מתחת לסיר) ומבשלים כשעה, עד שהבשר שחום ורך מאוד.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר