מסורת היא אצל החסידים בסוכות, כי החתן מבקר בסוכת המחותנים שלו ואילו הכלה מארחת את הוריו של החתן בסוכתה. המסורת הזאת, שנקראת "ויז'יטעס", יוצרת מרתון של בישולים סביב הביקורים ההדדיים – ואין ספק כי היא הולידה ים של מתכונים.

עוד דברים טעימים:

אחת המנות המרשימות ביותר שטעמתי בסוכת מחותנים היתה ברווז ברוטב תפוזים – מנה ששחתה לה ברוטב נהדר של תפוזים, אשר צבע את העור המבריק בצבע כתמתם. ועוד לא הזכרנו את הריח. הכלה הנרגשת שהכינה את הברווז היתה במקרה בת דודה שלי, אבל כשחיפשתי אותה כדי לקבל ממנה את המתכון לא הצלחתי לאתר אותה.

בצר לי הרמתי טלפון לשף חיים ספרין, שמתמחה באוכל יהודי עסיסי, והוא נידב בשמחה את המתכון - שהתגלה כקל באופן מביך. ספרין הוסיף כי לא תמיד אפשר להשיג ברווז, אך בתקופת החגים הוא נמכר ברוב חנויות הבשר – ויכול להיות מנה עיקרית נפלאה בארוחת החג.

מרכיבים

  • 1 ברווז

לרוטב
  • מיץ מ-4 תפוזים
  • 1/2 כוס תרכיז תפוזים טבעי (בפחית או קפוא)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 כפית דבש

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מניחים את הברווז בשלמותו בתבנית, וצולים כ-30 דקות. מוציאים ומצננים.
  3. שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר שיוכל להכיל אחר כך גם את הברווז, ומחממים על אש נמוכה.
  4. כשהרוטב מגיע לרתיחה מתחילים לבחוש אותו, וממשיכים לבשל תוך בחישה מתמדת עד שהוא מסמיך.
  5. מוסיפים את הברווז לסיר ומשרים אותו ברוטב כמה שעות, כדי שייספג בבשרו.
  6. לקראת ההגשה מחממים את המנה – בסיר על אש נמוכה, בתנור שחומם ל-160 מעלות או על פלטה חשמלית.

טיפ

  • אפשר להכין את המתכון גם עם עוף רגיל – התוצאה תהיה נפלאה.