עוגיות נהדרות שאנחנו נוהגים לאכול בסיום כל צום לצד ריבת חבושים ואורג'ה (משקה שקדים צונן). העוגיות עוברות אפייה כפולה וכך הן מקבלות פריכות נהדרת. אני ממליצה לא לוותר על זרעי השומר שברשימת המרכיבים – הם מעניקים לעוגיות טעם נפלא.

מרכיבים (כ-100 עוגיות)

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 1 כף זרעי שומר (לפעמים אני שמה 2 כפות)
  • קליפה מגורדת מ-2 לימונים או מ-1 לימון ו-1 תפוז
  • 200 גרם (2 כוסות) פירות יבשים מכל סוג: שומשום, אגוזים, צימוקים, משמשים קצוצים, חמוציות, שזיפים
  • 7 ביצים
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
  • שמן לשימון הידיים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים מלבד הביצים והשמן.
  3. מוסיפים את הביצים ואת השמן ולשים לבצק חלק. אם הבצק מרגיש יבש מדי מוסיפים עד 1/4 כוס מים.
  4. משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק ל-6 חלקים זהים. יוצרים מכל חלק גליל ארוך, כמו נקניק.
  5. מניחים בכל תבנית 3 גלילים ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה קלה. באמצע האפייה מחליפים בין התבניות.
  6. נותנים לגלילים להצטנן לגמרי ומוציאים אותם מהתבניות.
  7. בעזרת סכין משוננת חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, קצת באלכסון. מסדרים את הפרוסות בתבניות האפייה כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה ואופים עוד 10 דקות.
  8. שומרים בקופסה אטומה, ואפשר גם להקפיא.

  • מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים