מרכיבים (כ-70 עוגיות)
- 190 גרם (1 1/3 כוסות) קמח
- 100 גרם חמאה
- 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- קורט מלח
- קורט צ'ילי גרוס
- קורט פפריקה מתוקה
- קורט פפריקה חריפה
- 1 ביצה
- 1 ביצה
- שומשום
אופן ההכנה
- שמים בקערת המיקסר את הקמח, החמאה, הגבינות והתבלינים, ומערבלים במהירות נמוכה כדקה.
- מוסיפים את הביצה, ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- יוצרים מהבצק גליל בקוטר 4 ס"מ. עוטפים בפלסטיק נצמד ומקפיאים כשעה.
- מורחים את הגליל בביצה טרופה ומגלגלים בשומשום לבן. מקפיאים 30 דקות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- חותכים את הגליל הקפוא לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ, ומניחים את הפרוסות בתבניות.
- אופים 20-18 דקות. באמצע האפייה מחליפים בין התבניות.
- שף-קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת הפטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים
"