מרכיבים (כ-30 עוגיות)

  • 400 גרם חמאה
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 5 חלמונים (150 גרם)
  • 2 כפות קוניאק
  • 1/3 4 כוסות (600 גרם) קורנפלור
  • 3/4 2 כוסות + 1 כף (400 גרם) קמח
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת אפייה
  • 2 כפות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • למלית: 1 כוס ריבת חלב
  • לציפוי: 1/2 כוס פתיתי קוקוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים עד שמתקבלת בלילה בהירה.
  3. מוסיפים את החלמונים ואת הקוניאק ומערבלים שוב. לאחר שהם נטמעים בבלילה מוסיפים את הקורנפלור, הקמח, אבקת האפייה ותמצית הווניל - ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבלים עוד קצת, עד שהיא נטמעת בתערובת.
  5. מקמחים קלות משטח עבודה. מניחים עליו את הבצק ומרדדים אותו לעלה בעובי 4 מ"מ.
  6. קורצים מהעלה עיגולים בקוטר של 3-2 ס"מ ומניחים בתבנית.
  7. אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מוציאים ומצננים אותן לגמרי.
  8. מורחים על מחצית מהעוגיות ריבת חלב, ומניחים עליהן את המחצית השנייה של העוגיות.
  9. שמים את הקוקוס בקערה בינונית, ומגלגלים בו את שולי העוגיות.