מרכיבים (כ-75 עוגיות)

  • 90 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) דבש
  • 135 גרם (3/4 כוס פחות 1 כף) סוכר
  • 450 גרם (3 כוסות + 3 כפות) קמח
  • 15 גרם (5 כפיות) אבקת אפייה
  • 60 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 60 גרם (3/4 כוס) שקדים מולבנים טחונים
  • 5 ביצים
  • 90 גרם (מעט פחות מ-1 כוס) שקדים מולבנים שלמים
  • 135 גרם (1/3 1 כוסות) אגוזי לוז קלופים
  • להברשה: 1 חלבון טרוף

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המערבל את הדבש, הסוכר, הקמח, אבקת האפייה, השקדים הטחונים, השקדים השלמים, הביצים ואגוזי הלוז ומעבדים לבצק אחיד.
  3. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל באורך של כ-30 ס"מ. אם רוצים, אפשר ללחוץ קצת על הגלילים כדי לקבל עוגיות מוארכות.
  4. מניחים את הגלילים בתבנית ומברישים אותם בחלבון. אופים 12 דקות.
  5. מניחים לגלילים להצטנן מעט, ובינתיים מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
  6. באמצעות סכין משונן, חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ.
  7. מסדרים את העוגיות בשכיבה בתבנית ואופים עוד 12 דקות.
  8. מוציאים, מצננים לגמרי ומגישים.