מרכיבים (כ-75 עוגיות)
- 90 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) דבש
- 135 גרם (3/4 כוס פחות 1 כף) סוכר
- 450 גרם (3 כוסות + 3 כפות) קמח
- 15 גרם (5 כפיות) אבקת אפייה
- 60 גרם שקדים מולבנים טחונים
- 60 גרם (3/4 כוס) שקדים מולבנים טחונים
- 5 ביצים
- 90 גרם (מעט פחות מ-1 כוס) שקדים מולבנים שלמים
- 135 גרם (1/3 1 כוסות) אגוזי לוז קלופים
- להברשה: 1 חלבון טרוף
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים בקערת המערבל את הדבש, הסוכר, הקמח, אבקת האפייה, השקדים הטחונים, השקדים השלמים, הביצים ואגוזי הלוז ומעבדים לבצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-5 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל באורך של כ-30 ס"מ. אם רוצים, אפשר ללחוץ קצת על הגלילים כדי לקבל עוגיות מוארכות.
- מניחים את הגלילים בתבנית ומברישים אותם בחלבון. אופים 12 דקות.
- מניחים לגלילים להצטנן מעט, ובינתיים מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
- באמצעות סכין משונן, חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ.
- מסדרים את העוגיות בשכיבה בתבנית ואופים עוד 12 דקות.
- מוציאים, מצננים לגמרי ומגישים.