מרכיבים (6 מנות)

לרוטב

  • 240 מ"ל (1 כוס) חומץ בלסמי
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

לאורז
  • 1/2 1 כוסות אורז שחור (להשיג בחנויות טבע)
  • 1/2 4 כוסות מים קרים
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל ארבע העונות
  • אגוז מוסקט
  • מעט צ'ילי אדום יבש
  • גבינת פרמזן מגוררת
  • כמה עלי בזיליקום קצוצים

לדג
  • 6 נתחי פילה פלמידה לבנה במשקל 200 גרם כל אחד, נקיים מעצמות
  • כמה מחטי רוזמרין
  • עלים מ-2 ענפי טימין
  • מלח גס
  • פלפל ארבע העונות
  • 2-1 שיני שום קצוצות
  • שמן זית

אופן ההכנה

הרוטב
  1. שמים את החומץ והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב הופך לסמיך מאוד. כדי לבדוק אם הרוטב מוכן יוצקים כפית ממנו על צלחת קרה – הוא צריך להיות כמעט משחתי.

האורז
  1. שמים בסיר את האורז והמים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 40 דקות על אש בינונית.
  2. טועמים את האורז כדי לבדוק אם התבשל מספיק - הוא צריך להיות מוכן, אך לא רך מדי.
  3. מסננים את האורז ושוטפים במים קרים.
  4. שמים את האורז במחבת ומוסיפים את השמנת, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וצ'ילי. מבשלים עד שהשמנת מצטמצמת והאורז הופך למעט דביק.
  5. מוסיפים גבינת פרמזן ואת הבזיליקום ומערבבים קלות.

הדג
  1. מערבבים את התבלינים והשום עם מעט שמן זית. מורחים את נתחי הדג בתערובת.
  2. מלהיטים מחבת ומניחים בה את נתחי הדג כשהעור פונה כלפי מטה. לאחר כ-3 דקות הופכים וצולים עוד כ-3-2 דקות. כוונו את גובה האש כך שהנתח לא ייחרך, אך מצד שני יספיק להיצלות. הקפידו שלא לצלות את הדג יותר מדי, כדי שלא יתייבש.

ההגשה
  1. שמים אורז בצלחת ומניחים עליו את פילה הדג. יוצקים על הדג מעט מהרוטב.
  2. אפשר לקשט במעט נבטי צנונית וסלק טרי קצוץ דק, שיעניקו למנה פריכות.