מתכון של אסתי גיל מחיפה.

מרכיבים (תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ)

לבצק
  • 8 ביצים מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 5 כפות (110 גרם) דבש
  • קורט זנגביל
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט קינמון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח

לקרם הקינמון
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2/3 1 כוסות (200 גרם) אבקת סוכר
  • 3 כפות חלב
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 2 כפות קינמון

לתפוחים
  • 150 גרם חמאה
  • 200 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) דבש
  • 4 כפות סוכר
  • 1ק"ג תפוחים חמוצים פרוסים דק

לקרם הווניל
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 4 כפות (90 גרם) דבש
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל

להרכבת העוגה
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • חופן אגוזי פקאן מסוכרים שבורים

אופן ההכנה

הבצק
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מקציפים את החלבונים במהירות בינונית. כאשר מתחיל להיווצר קצף מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב, מבריק וגמיש.
  3. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את שאר מרכיבי הבצק, מלבד הקמח. ממשיכים להקציף 30-20 שניות, עד שכל המרכיבים נטמעים בקצף. מפסיקים את ההקצפה.
  4. מקפלים את הקמח בהדרגה לתוך התערובת: בכל פעם מוסיפים מעט ממנו ומקפלים עד שהוא נטמע בתערובת.
  5. מרפדים תבנית בקוטר 28 ס"מ בנייר אפייה משומן. יוצקים לתבנית שליש מהתערובת ואופים 10 דקות. אופים כך גם את כל אחד משני השלישים הנותרים של התערובת.
  6. מצננים לטמפרטורת החדר.

קרם הקינמון
  1. מקציפים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר במיקסר עם וו הקצפה עד שמתקבל קרם חלק.
  2. מוסיפים את החלב, תמצית הווניל והקינמון וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד.
  3. מכסים ושומרים במקרר.

התפוחים
  1. שמים במחבת רחבה את החמאה, הדבש והסוכר. מבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס.
  2. מוסיפים את פרוסות תפוחי העץ וממשיכים לבשל כ-15-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים ונוצר קרמל שחום.

קרם הווניל
  1. מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג הווניל והדבש עד שנוצר קרם אוורירי ואחיד.

הרכבת הטורט
  1. משמנים היטב את דפנות התבנית, כדי שהעוגה לא תידבק אליהן. לחלופין, אפשר לרפד את הדפנות בשקף.
  2. מניחים בתבנית עוגת טורט ומורחים עליה את קרם הקינמון.
  3. מניחים על הקרם את עוגת הטורט השנייה. מפזרים את התפוחים שבמחבת על העוגה באופן אחיד, ויוצקים עליהם את הסירופ שבמחבת.
  4. מניחים על התפוחים את עוגת הטורט האחרונה. יוצקים על העוגה את סירופ המייפל ומורחים אותה בקרם הווניל.
  5. מכניסים את העוגה לשעתיים לפחות, עד שהיא מתייצבת.
  6. לפני ההגשה מפזרים על העוגה אגוזי פקאן מסוכרים.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר