מרכיבים (12 מנות)
- 1 מקל וניל
- 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 כוסות (500 מ"ל) חלב
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 14 גרם (1 שקיק) ג'לטין או 3 כפות אגר אגר (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
- 1/2 כוס מיץ רימונים
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 3 כפות סוכר
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפיות תמצית וניל
- גרגירי רימון
- כלים מיוחדים: 12 כוסות שקופות
אופן ההכנה
הפנה קוטה- חוצים את מקל הווניל לאורכו, ובאמצעות סכין מגרדים את הגרגירים לתוך סיר בינוני.
- מוסיפים לסיר את השמנת, החלב והסוכר ומחממים על להבה בינונית. כשהסוכר נמס והתערובת מגיעה לסף רתיחה מנמיכים את האש, ומבשלים ברתיחה עדינה עוד 5 דקות. אם משתמשים באגר אגר - מוסיפים אותו לסיר כשהסוכר נמס.
- מצננים את תערובת השמנת לטמפרטורת החדר.
- אם משתמשים בג'לטין: מוסיפים את הג'לטין ל-1/3 כוס מים בטמפרטורת החדר. ממתינים כמה דקות, עד שהג'לטין סופח את המים ונוצר מעין ג'ל.
- מוסיפים את הג'ל לתערובת וטורפים היטב – חשוב שהג'לטין ייטמע בתערובת באופן אחיד, כדי שהמרקם שלה יהיה חלק ואחיד.
- יוצקים לכוסות, מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר, להתייצבות.
- שמים בסיר את מיץ הרימונים, היין והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.
- מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומבשלים כדקה נוספת.
- מסננים ומצננים.
ההגשה
- יוצקים רוטב רימונים לכל כוס ומקשטים בגרגירי רימון.
- איל מרון הוא הבעלים והשף של ביסטרו טשרניחובסקי 6
בתל אביב