מרכיבים (12 מנות)

  • 1 מקל וניל
  • 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כוסות (500 מ"ל) חלב
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 14 גרם (1 שקיק) ג'לטין או 3 כפות אגר אגר (להשיג בחנויות בישול ואפייה)

לרוטב הרימונים
  • 1/2 כוס מיץ רימונים
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפיות תמצית וניל

להגשה
  • גרגירי רימון

  • כלים מיוחדים: 12 כוסות שקופות

אופן ההכנה

הפנה קוטה
  1. חוצים את מקל הווניל לאורכו, ובאמצעות סכין מגרדים את הגרגירים לתוך סיר בינוני.
  2. מוסיפים לסיר את השמנת, החלב והסוכר ומחממים על להבה בינונית. כשהסוכר נמס והתערובת מגיעה לסף רתיחה מנמיכים את האש, ומבשלים ברתיחה עדינה עוד 5 דקות. אם משתמשים באגר אגר - מוסיפים אותו לסיר כשהסוכר נמס.
  3. מצננים את תערובת השמנת לטמפרטורת החדר.
  4. אם משתמשים בג'לטין: מוסיפים את הג'לטין ל-1/3 כוס מים בטמפרטורת החדר. ממתינים כמה דקות, עד שהג'לטין סופח את המים ונוצר מעין ג'ל.
  5. מוסיפים את הג'ל לתערובת וטורפים היטב – חשוב שהג'לטין ייטמע בתערובת באופן אחיד, כדי שהמרקם שלה יהיה חלק ואחיד.
  6. יוצקים לכוסות, מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר, להתייצבות.

הרוטב
  1. שמים בסיר את מיץ הרימונים, היין והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומבשלים כדקה נוספת.
  3. מסננים ומצננים.

ההגשה

  1. יוצקים רוטב רימונים לכל כוס ומקשטים בגרגירי רימון.